hit.ro  »  IT  »  Software  »  Limbajul de programare Java a implinit 20 de ani!

Limbajul de programare Java a implinit 20 de ani!

calendar_month 20 Mai 2015, 15:36
Oracle si comunitatea de utilizatori si dezvoltatori din intreaga lume aniverseaza 20 de ani de Java. Si pentru ca vorbim despre o aniversare, va propunem sa lasam, macar astazi, criticile si problemele de securitate invocate in mod constant de jucatorii din industria IT.

Astazi, Java este pilonul central al aplicatiilor software care influenteaza munca si viata personala a fiecaruia. De la inovatii in segmentul enterprise big data, cloud, social media, aplicatii pentru mobile si Internet of Things, la masini conectate, smartphone-uri si jocuri video, Java continua sa ajute dezvoltatorii sa impinga limitele in inovatia tehnologica, se arata intr-un comunicat de presa.

"Java a crescut si a evoluat, devenind una dintre cele mai importante si de incredere tehnologii din industria de astazi. Cei care au ales Java au fost rasplatiti de multe ori prin cresterea performantelor, a scalabilitatii, a siguratei, a compatibilitatii si a functionalitatii. Ecosistemul Java ofera biblioteci de resurse deosebite, framework-uri si resurse care ajuta deopotriva programatorii inceatori sau experti. Dezvoltarea platformei Java poate fi urmarita in comunitatea transparenta OpenJDK. Cu o investitie considerabila din partea Oracle si a altora in comunitate, asteptam cu nerabdare sa vedem evolutia si dezvoltarea Java in urmatorii 20 de ani", spune Georges Saab, vicepresedinte pentru dezvoltare Java Platform in cadrul Oracle.

Pentru a marca aniversarea a 20 de ani de Java, Oracle Certification ofera o reducere de 20% pentru toate examenele de certificare Java. Oferta, disponibila la nivel global, este valabila pana la data de 31 decembrie 2015. Candidatii trebuie sa utilizeze codul promotional Java20 cand se incriu pentru examen. Detalii, AICI. 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2023?