hit.ro  »  IT  »  Software  »  Kernelul Linux a ajuns la versiunea 3.2

Kernelul Linux a ajuns la versiunea 3.2

calendar_month 09 Ian 2012, 13:16
Versiunea 3.2 a kernelului Linux a fost lansata. Chiar daca vine ceva mai tarziu decat se anticipase, noua varianta de kernel promite un consum mai mic de resurse, cel putin pe parte de drivere grafice, scrie Engadget.
Ca si releas-urile de pana acum, noua versiune de kernel aduce o serie de imbunatatiri, iar cea mai importanta este cea legata de limitarea consumului de energie pe partea driverelor grafice. Aceasta specificatie ar putea mari autonomia de lucru a masinilor pe care vor fi instalate urmatoarele distributii de Linux.

Cel mai probabil, o imbunatatire semnificativa din acest punct de vedere va putea fi observata pe viitoarea versiune a Ubuntu - 12.04 (Precise Pangolion).
De altfel, dezvoltatorii Canonical deja au anuntat ca Ubuntu 12.04, aflat acum in varianta LTS de dezvoltare, va beneficia de ASPM (PCI Express Active State Power Management) care ofera un consum redus de energie.
Alte caracteristici importante ale Kernel 3.2 sunt: optimizarea driverelor Wi-Fi (probabil si ca stabilitate), dar si accesarea mai rapida a sistemului de fisiere EXT4. 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?