Kaspersky anunta un nou produs pentru protejarea dispozitivelor conectate la domiciliu
7/7712
calendar_month 08 Sep 2021, 14:55
Kaspersky a anuntat lansarea unei noi solutii - Kaspersky Smart Home Security. Noua abordare va ajuta operatorii de telecomunicatii sa raspunda la cererile tot mai frecvente ale consumatorilor pentru protectia dispozitivelor inteligente din casa. Ofera protectie cuprinzatoare impotriva unei game largi de posibile amenintari - defectiuni ale dispozitivelor, atacuri rau intentionate, supraveghere sub acoperire si multe altele. Produsul este instalat pe un router de catre un operator de telecomunicatii si tot ce trebuie sa faca un utilizator este sa descarce o aplicatie pe un smartphone pentru a controla si monitoriza securitatea dispozitivului.
In prezent exista o schimbare a tendintelor - de la dispozitive inteligente separate la un ecosistem conectat format din mai multe gadget-uri conectate in retea. In special, piata dispozitivelor Internet of Things (IoT) a cunoscut recent o dezvoltare activa - cu o crestere dramatica de 23,1% in 2020. Aceasta tendinta evidentiaza necesitatea de a asigura o protectie cuprinzatoare a acestui ecosistem impotriva unei game largi de amenintari. Acesta este un fapt sustinut de sondajul Nokia, care arata ca numarul de atacuri care vizeaza piratarea dispozitivelor conectate s-a dublat fata de anul precedent (de la 16,17% la 32,72%). Un alt raport Kaspersky a constatat, de asemenea, ca majoritatea utilizatorilor (89%) sunt ingrijorati de securitatea dispozitivelor lor.
Noul produs combina mai multe aspecte cheie ale securitatii cibernetice, inclusiv protectia impotriva malware-ului, supravegherea ascunsa, controlul internetului si multe altele. In special, setul de control al intruziunii include: scanarea fisierelor AV, blocarea atacurilor brute-force, verificarea adreselor URL suspecte si monitorizarea porturilor si protocoalelor de internet.
Setul de verificare a securitatii permite clientilor sa controleze nivelul de securitate pentru sistem si dispozitive. Produsul va notifica un utilizator daca parolele pentru dispozitive sunt prea slabe si va ajuta, de asemenea, la alegerea unei optiuni noi, mai sigure. In plus, setul include verificarea protocoalelor de internet si a porturilor de internet vulnerabile.
Kaspersky Smart Home Security ofera, de asemenea, parintilor posibilitatea de a stabili restrictii de utilizare a internetului pentru copiii lor, cum ar fi utilizarea internetului pe timp de noapte sau in alte momente nedorite si pentru a preveni vizitele pe site-uri web inadecvate.
„Vedem ca popularitatea dispozitivelor inteligente pentru casa creste in fiecare an. Bineinteles, in paralel cu aceasta, creste si numarul de atacuri care vizeaza piratarea dispozitivelor conectate. Avand in vedere ca smart home nu este o tendinta temporara, ci viitorul nostru, este evident ca aceasta categorie de dispozitive necesita un produs complet, care sa ofere o protectie cuprinzatoare impotriva unei game largi de amenintari. Credem ca Kaspersky Smart Home Security va ajuta operatorii de telecomunicatii sa raspunda la cererea tot mai mare din partea utilizatorilor de a proteja dispozitivele pentru casa lor inteligenta”, comenteaza Oleg Nevstruev, Head of Customized & Technology Products Management la Kaspersky.„Noua noastra oferta este rezultatul muncii de succes de multi ani cu operatori din intreaga lume. Stim provocarile cu care se confrunta partenerii nostri din telecomunicatii pe masura ce apar noi tehnologii. Noul produs va proteja utilizatorii si va detalia nivelurile actuale de protectie ale ecosistemului IoT de acasa. De asemenea, operatorul trebuie sa utilizeze dispozitivele CPE deja instalate, iar aceste cerinte au fost luate in considerare pe parcursul dezvoltarii solutiei", comenteaza Alexey Gromyko, Head of Global xSP Projects.
Mai multe informatii despre oferta Kaspersky VAS pentru telecomunicatii si Kaspersky Smart Home Security sunt disponibile aici.