ING SoftPOS, aplicatia care permite oricarui comerciant sa renunte la POS si sa incaseze plati cu telefonul mobil
7/7937
calendar_month 15 Feb 2022, 12:06
ING Bank Romania a lansat ING SoftPOS, aplicatia care transforma dispozitivele mobile cu sistem de operare Android într-un POS, care accepta plati contactless efectuate cu cardul, telefonul sau orice alte accesorii de plata dotate cu tehnologia NFC.
ING SoftPOS ofera toate functionalitatile unui POS clasic si este potrivit pentru orice tip de afacere. Comerciantii pot accepta plati oricand si oriunde le permite conexiunea la internet a telefonului mobil.

„ING SoftPOS reprezinta o alternativa moderna si practica, în special pentru antreprenorii care au nevoie de mobilitate pentru desfasurarea si dezvoltarea afacerii lor. Astfel, acestia nu vor mai avea nevoie de terminale de plata, pentru ca toate tranzactiile se vor putea efectua prin intermediul telefonului mobil. În plus, vor beneficia de costuri reduse si zero taxe pentru închiriere sau administrare.
Antreprenorii sunt oameni care se afla într-o continua miscare si se bazeaza tot mai mult pe dispozitivele mobile pentru gestionarea afacerii lor. ING SoftPOS completeaza ecosistemul nostru de solutii de plata si reafirma strategia noastra de a oferi solutii digitale, cu un nivel ridicat de securitate, disponibile oriunde si oricand.”, a explicat Crina Nicolae, director dezvoltare carduri în cadrul ING Bank Romania.

Cum functioneaza ING SoftPOS?
Platile prin intermediul aplicatiei ING SoftPOS sunt simple si sunt procesate rapid. Comerciantul introduce suma de plata, iar cumparatorul apropie telefonul mobil sau cardul de dispozitivul acestuia. Aplicatia proceseaza plata, iar comerciantul primeste confirmarea platii electronic, fara consum de hartie, pe care o poate trimite clientului prin cod QR sau e-mail, daca acesta doreste.
Prin ING SoftPOS, comerciantul are acces 24/24 si în timp real la istoricul platilor, evolutia vanzarilor, administrarea utilizatorilor si extragerea de rapoarte.

Nivel ridicat de securitate pentru comercianti si clienti cu ING SoftPOS
La fel ca toate solutiile de plata ING, ING SoftPOS îndeplineste cele mai înalte standarde de securitate. În consecinta, ING furnizeaza solutia prin doua aplicatii separate: ING SoftPOS - certificata CPoC (Contactless Payments on COTS) si ING SoftPOS PIN PAD - o aplicatie dedicata capturarii si criptarii PIN-ului platitorilor, certificata de institutii acreditate de Visa si Mastercard. Solutia în doi pasi confera siguranta comerciantilor si clientilor, însa nu complica experienta de plata pentru client.
ING SoftPOS poate fi obtinut rapid, inclusiv de catre comerciantii care nu sunt deja clienti ING.

„Ne bucuram ca, împreuna cu partenerii nostri de la ING Bank Romania, venim în sprijinul IMM-urilor si al consumatorilor cu o solutie de plata inovatoare, care permite efectuarea de plati contactless, fara a mai fi nevoie de echipamente suplimentare. Aplicatia ING SoftPOS respecta standardele stricte de securitate din industria platilor, este usor de instalat si poate fi folosita cu succes într-o varietate de afaceri, începand cu plata la livrare în comertul online, în piete agroalimentare, targuri, cafenele, restaurante, pana la micii comercianti stradali, spectacole sau evenimente sportive. Nu doar ca viata comerciantului devine mai simpla, dar îsi poate creste încasarile, pentru ca nu mai este conditionat de o anumita locatie si poate accepta plati digitale oriunde si oricand.”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Romania în cadrul Visa.„Reducerea cozilor, mai ales în orele de varf, plata la livrare, acceptarea platilor cu cardul la evenimentele sportive sau de divertisment sunt cateva dintre beneficiile pe care o astfel de solutie le ofera, extinzand astfel zonele de utilizare ale platilor contactless si sprijinind incluziunea financiara. Solutia este dezvoltata special pentru nevoile micilor afaceri, care vor gasi beneficii imediate prin reducerea costului de întretinere si acceptarea cu usurinta a platilor contactless, folosind un simplu smartphone. Totodata, pentru posesorii de carduri, plata contactless este cea mai convenabila metoda de plata, datorita nivelului de securitate ridicat si al modului simplu si rapid în care se realizeaza.”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard Romania si Croatia.

Aplicatia ING SoftPOS a fost dezvoltata în parteneriat cu Payten Services Romania si SoftPos sp z o.o. si este sustinuta de Visa si Mastercard.
Mai multe detalii despre aplicatia ING SoftPOS puteti regasi AICI.