hit.ro  »  IT  »  Software  »  Infografic: Cati bani se risipesc prin utilizarea ineficienta a soft-urilor de business management

Infografic: Cati bani se risipesc prin utilizarea ineficienta a soft-urilor de business management

calendar_month 19 Iun 2014, 16:00
Un studiu realizat de Sage la nivelul Uniunii Europene, pe un esantion de 600 de manageri IT, releva faptul ca anual sunt risipiti 9,6 miliarde euro prin utilizarea ineficienta a soft-urilor de business management.
Studiul arata ca, in medie, fiecare dintre cele 222.628 de companii de marime medie din Europa iroseste anual 43.138 de euro, ceea ce inseamna un total de 9,6 miliarde euro.
"Ceea ce inseamna ca 88% din totalul companiilor care au investit in implementarea soft-urilor de business management nu rusesc sa le foloseasca la adevarata lor capacitate", potrivit Sage.
Motivele pentru aceasta stare de fapt difera de la o tara la alta. Companiile din Germania, spre exemplu, dau vina pe faptul ca soft-urile de business dubleaza alte tipuri de software deja existente (35%), in timp ce putin peste un sfert (26%) dintre respondentii din Marea Britanie justifica aceasta situatie prin lipsa cererii din partea clientilor.
Cum stau lucrurile in romania si care sunt motivele invocate de managerii IT locali? "40% dintre respondenti au mentionat ca programele software de business management au prea multe functionalitati in raport cu nevoile lor, iar 40% se plang de lipsa training-ului in folosirea programelor respective", releva studiul citat si publicat de companie odata cu anuntul lansarii noii solutii Sage ERP X3, dedicata companiilor de dimensiuni medii.
"Studiul ar trebui sa fie considerat ca un mare semnal de alarma pentru toate companiile din Europa care cheltuie miliarde de euro pe software de business management si care nu este utilizat la intreaga capacitate", afirma Christophe Letellier, CEO, Sage Mid-Market.
Aveti toate datele rezultate din sondajul Sage in Infograficul urmator: 

Sondaj

Ce placa video aveti?