Htss a inregistrat in 2022 o cifra de afaceri de 32,1 mil. euro si estimeaza o crestere de 20 la suta in acest an
8/8420
calendar_month 08 Feb 2023, 14:28
Valentin Preda, Chief Retail Officer htss: Lansarea farmaciei viitorului, unul din principalele obiective de business pentru 2023
• 32,1 de milioane de euro a fost cifra de afaceri a companiei htss in 2022
• 40 de milioane de euro este cifra de afaceri estimata pentru 2023
• Peste 1000 de clienti in 11 tari folosesc produsele software ale htss
High-Tech Systems & Software (htss), companie specializata in furnizarea de servicii software de business, a incheiat anul 2022 cu afaceri de 32,1 de milioane de euro, in crestere cu 16% fata de 2021. Pentru acest an, htss estimeaza afaceri de 40 de milioane de euro.
Cu peste 1.000 de clienti in 11 tari, htss dezvolta produse software de business pentru companii din industrii precum healthcare, retail, logistica sau financiar, fiind lider de piata in Romania pe segmentul solutiilor software pentru farmacii, cu o cota de peste 38%.
Htss lanseaza in 2023 farmacia viitorului
Daca anul trecut, htss a lansat la nivel international doua noi produse: mindclass – platforma de e-learning si shiftin – software de programare automata a angajatilor in ture de lucru, unul dintre cele mai asteptate evenimente din acest an la nivelul grupului este reprezentat de lansarea unei noi solutii de gestiune pentru farmacii care va deservi, in prima faza, clientii actuali ai htss din Romania si in alte tari din Europa.
„Ne dorim sa trecem de la statutul de furnizor de POS la cel de farmacie a viitorului, imbinand tehnologia proprie cu diverse alte inovatii care includ recunoastere faciala, vending machines, dispensing machines, iBeacons si afisaje digitale care sa stimuleze personalizarea la POS, precum si integrarea intre POS si alte surse de date despre clienti, pentru a impulsiona cross-selling-ul.
Noua solutie de gestiune pentru farmacii va veni cu functionalitati integrate de servire a clientului si in zona de retail si executare a strategiei de business in magazinele proprii, cu deservirea si pastrarea clientilor angro independenti. Vom pune la dispozitia farmaciilor noi procese complexe de raportare, tablou de bord, matrice de date, analize de previzionare, analize prescriptibile, interogare ad hoc si analiza, analize OLAP multidimensionale, precum si analize predictive. Nu in ultimul rand, modulul de e-commerce reprezinta un adevarat portal de farmacie online, cu o componenta puternica de configurare a magazinului online, care va permite farmaciilor sa implementeze politici moderne de atragere a clientilor din mediul virtual,” afirma Valentin Preda, Chief Retail Officer htss.
Htss continua sa angajeze specialisti IT
Chiar daca, in ultimele luni, unele dintre cele mai mari companii de tehnologie au anuntat disponibilizari in masa, strategia de resurse umane a htss ramane una de crestere. Astfel, potrivit lui Valentin Preda, htss pregateste noi angajari care sa sustina eforturile companiei privind dezvoltarea internationala.
„In 2021, grupul htss era format dintr-o echipa de 400 de specialisti. Pana la finalul acestui an ne-am propus sa crestem cu 50%, pana la 600 de angajati. Asadar, departamentul nostru de resurse umane este in continua cautare de programatori IT. Ne uitam atat dupa specialisti cu experienta cat si dupa programatori aflati in primii ani ai carierei. In functie de nivelul de pregatire, viitorii nostri colegi vor beneficia de programe speciale de training, in cadrul propriei noastre academii IT, cu ajutorul careia ne asiguram ca echipa noastra asimileaza tehnologiile emergente precum Inteligenta Artificiala sau Machine Learning, tehnologii pe care le folosim in dezvoltarea produselor proprii,” adauga Valentin Preda.