hit.ro  »  IT  »  Software  »  Google Translate va primi un update important: atac direct la Skype Translator

Google Translate va primi un update important: atac direct la Skype Translator

calendar_month 12 Ian 2015, 16:31
Google intentioneaza sa lanseze in curand un update pentru Google Translate pentru dispozitivele mobile, ca replica la evolutiile serviciului Skype Translator, de la Microsoft, scrie publicatia The New York Times, citata de TheNextWeb.
In acest moment, Google Translate, care a depasit suta de milioane de descarcari din Google Play, ofera traducerea textului (doar scris) in 90 de limbi si functie de redare audio a acestui in doar cateva limbi de circulatie internationala.

In curand aplicatia va putea recunoaste mai multe limbi vorbite si va putea transcrie frazele in timp real, si le va putea si "rosti". Noua caracteristica ar trebui sa-i ajute pe utilizatorii care invata limbi straine, pe cei care se afla in calatorii si chiar sa usureze comunicarea publica a un speakeri care se adreseaza unui public strain.
Important este si faptul ca serviciul Google va putea traduce automat si in timp real un text in limba materna a posesorului device-ului mobil care nu va trebui decat a indrepte camera smartphone-ului spre textul respectiv.
Actualizarea nu este tocmai o noutate, ea fiind promovata deja prin intermediul Google Glass (si sa nu uitam ca si Apple are un serviciu similar - Word Lens), dar acum se pare ca vom asista la o evolutie cu adevarat importanta si care va transforma aplicatia intr-una extrem de relevanta pentru ecosistemul Android. 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?