hit.ro  »  IT  »  Software  »  Gingerbread domina piata Android

Gingerbread domina piata Android

calendar_month 05 Dec 2011, 15:27
Android 2.3x, mai exact Gingerbred, domina toate celelalte cinci versiuni ale sistemului de operare de la Google. Potrivit Pocketnow, Gingerbread este instalat pe mai mult de jumatate din terminalele cu Android (telefoane si tablete) aflate in acest moment pe piata.

Android 2.3x reprezinta 50,51% din instalarile de Android. Urmatorul clasat este Froyo, cu o cota de piata Android de 35,3%. Pe locul trei in clasamentul celor mai instalate versiuni de Android se afla Eclair cu 9,6%, in timp ce pe locul patru se afla Donut, cu o cota de 1,3%.
Surprinzator este faptul ca mai exista si terminale care ruleaza prima versiune a Android, Cupcake. Evolutia in perioada urmatoare se estimeaza a fi in favoarea a doua versiuni principale: Gingerbread si Ice Cream Sandwich.
Astfel, telefoanele de generatie ceva mai veche vor primi majoritatea update la Gingerbread, iar terminalele de generatie mai recenta vor trece la Ice Cream Sandwich direct de la Gingerbread (Honeycomb este o versiunea dedicata tabletelor PC, in principal).