hit.ro  »  IT  »  Software  »  Functie noua in Kaspersky Safe Kids: screen time management cu un singur click

Functie noua in Kaspersky Safe Kids: screen time management cu un singur click

calendar_month 03 Nov 2023, 13:33

Kaspersky a anuntat lansarea versiunii actualizate a Kaspersky Safe Kids. Cu aplicatia digitala de parenting optimizata, copiii pot solicita timp suplimentar pentru dispozitiv cu un singur click. Acum, parintii nu trebuie sa adauge manual timp suplimentar in caseta Setari, ci trebuie doar sa aprobe sau sa respinga cererea atingand notificarea si setand o limita de timp suplimentara. Aceasta caracteristica este conceputa pentru a face comunicarea dintre parinti si copii rapida si convenabila.

Potrivit studiului stiintific 'Screen time among school-aged children 6-14: a systematic review', scolarii cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani au petrecut 2,77 ore pe zi in fata ecranelor, iar 46,4% dintre acestia au stat pe dispozitive timp de  2 ore sau mai mult pe zi. Un studiu recent Kaspersky demonstreaza, de asemenea, ca atitudinile, credintele, normele si comportamentele parintilor creeaza un mediu social comun, care afecteaza comportamentul copiilor. In cele din urma, parintii decid cat timp petrec micutii online, astfel incat, din cand in cand, s-ar putea sa constate ca copilul lor cere timp suplimentar pentru dispozitiv.

Cu aplicatia Kaspersky Safe Kids actualizata, copiii pot solicita timp suplimentar de acces la dispositive, din ecranul principal al aplicatiei. Cand un copil solicita timp suplimentar, parintii vor primi o notificare pe ecran, care ii va conduce la sectiunea „Solicitare”. Copiii nu trebuie sa specifice perioada de timp solicitata, parintii pot alege ei insisi intervalul de timp pe care il considera corespunzator. In plus, exista infografice utile si clare pentru parinti, disponibile pe ecranul principal, unde acestia pot vedea statistici privind timpul suplimentar utilizat.

Noua functie este disponibila atunci cand atat parintii, cat si copiii detin dispozitive Android sau cand doar adultul are un dispozitiv iOS. In viitor, functia va fi extinsa, astfel incat sistemul simplu de solicitare a timpului sa poata fi utilizat atunci cand ambii au gadgeturi iOS. Copiii vor fi, de asemenea, disponibili sa solicite timp suplimentar de pe dispozitivele Mac si Windows.

Mai multe informatii despre actualizarea Kaspersky Safe Kids sunt disponibile aici.

 

Sondaj

Care credeti ca a fost cel mai asteptat film din 2023?