hit.ro  »  IT  »  Software  »  Functia Undo Send din Gmail a devenit disponibila pentru toata lumea

Functia Undo Send din Gmail a devenit disponibila pentru toata lumea

calendar_month 24 Iun 2015, 10:58
Functia Undo Send, care poate anula intr-un interval de timp prestabilit de catre utilizator trimiterea unui mesaj prin Gmail, este disponibila de acum pentru toata lumea.
Undo Send, disponibila pana ieri doar in versiune beta, se poate dovedi utila in cazul in care vreti sa anulati un mesaj pe care l-ati trimis din greseala. Lucrurile nu sunt insa atat de simple, anularea trimiterii mesajului putand fi facuta intr-un interval de timp de maxim 30 de secunde dupa ce ati apasat butonul Send. Cu alte cuvinte trebuie sa va miscati destul de repede. De asemnea, optiunea trebuie activata din setarile contului Gmail. Iata ce trebuie sa faceti:
Autentificati-va in contul Gmail; Accesati Settings (Setari) din coltul dreapta-sus al ferestrei si din nou Setari; Aici veti gasi optiunea "Anulati trimiterea" si bifati casuta "Activati anularea timiterii"; Stabiliti perioada de anulare a trimiterii (5, 10, 20 sau 30 de secunde) - recomandam 30 de secunde; Derulati ecranul de setari si apasati "Salvati modificarile".

Pentru a vedea daca optiunea de anulare a mesajelor trimise a fost activata, compuneti un email de test catre propria voastra adresa. Dupa ce ati apasat butonul Trimitere veti vedea ca in mesajul pop-up din partea superioara a ecranului va aparea "Mesaj Trimis - Anulati actiunea anterioara". Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa apasati pe aceasta notificare pentru a opri trimiterea email-ului. Dupa ce ati facut acest lucru, casuta de trimitere a mesajului va fi afisata din nou pe ecran pentru editarea email-ului sau pentru stergerea lui.
Foarte important este ca dupa prima anulare a mesajului si o eventuala editare si retrimitere a acestuia, functia, cel putin in testele noastre, nu mai este valabila, desi optiunea Undo sent apare in continuare. Cu alte cuvinte, aveti grija pentru ca trimiterea mesajului poate fi anulata doar o singura data, in intervalul de timp pe care il stabiliti. 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?