hit.ro  »  IT  »  Software  »  Este oficial: Microsoft Windows 10 va fi lansat pe 29 iulie!

Este oficial: Microsoft Windows 10 va fi lansat pe 29 iulie!

calendar_month 01 Iun 2015, 15:07
Microsoft a anuntat astazi, pe blogul Windows, ca noul sistem de operare al companiei, Windows 10, va fi lansat oficial in data de 29 iulie 2015.
Anuntul a fost facut pe blogul Windows de catre coordonatorul programului de dezvoltare Windows, Terry Myerson, si se refera la versiunea sistemului de operare pentru PC-uri si tablete, Windows 10 pentru smartphone-uri urmand sa primeasca si el o data de lansare ulteriora, cel mai probabil pentru aceasta toamna. Ulterior, Microsoft a publicat si un clip in care Joe Belfiore da toate detaliile legate de noul Windows 10 si de disponibilitatea sistemului de operare:

Va reamintim ca posesorii de sisteme de operare Windows 7 si Windows 8.1 vor putea instala gratuit noul Windows 10. Ceilalti utilizatori vor putea cumpara licente pentru noul release, insa compania nu a dat niciun detaliu momentan legat de preturi. De asemenea, trebuie precizat ca "piratii" nu vor beneficia de noul sistem de operare in mod gratuit, asa cum se credea initial.
Ar mai fi de spus ca utilizatorii de Windows 7 si Windows 8 sau 8.1 vor avea probabil o surpriza cand vor vedea ca, incepand chiar de zilele urmatoare (procesul este in desfasurare), in bara de notificari le va aparea o noua iconita care ii invita sa instaleze sistemul de operare. De fapt, este vorba despre un sistem de rezervare implementat de catre Microsoft pentru ca userii care vor Windows 10 inca din prima zi de disponibilitate (29 iulie) sa beneficieze de actualizare in mod automat. Asa ca daca va apare aceasta iconita in notificari, sa nu credeti ca puteti descarca deja noul sistem de operare.

Va reamintim si ca Microsoft a publicat recent detalii legate de versiunile de Windows 10 care vor fi disponibile din acest an - detalii AICI.

Sursa: Windows Blog via Gizmodo 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2023?