Cum sa obtineti Windows 10 gratuit chiar daca aveti Windows XP sau Vista
calendar_month 22 Iun 2015, 11:17
Microsoft a anuntat initial ca urmatorul sistem de operare al companiei, Windows 10, va fi disponibil gratuit pentru toti posesorii de Windows 7 si Windows 8, insa nu si pentru cei care poseda versiuni mai vechi ale sistemului de operare. Se pare ca Microsoft s-a razgandit intre timp si a gasit o cale de a oferi tuturor posesorilor de PC-uri Windows 10, singura conditie fiind sa va alaturati programului Windows Insider.
Iata ce aveti de facut:
Indiferent de sistemul de operare pe care il rulati in acest moment, si nu ne referim doar la Windows, ci si la Linux, de exemplu, un clean install al Windows 10, cel mai recent build, implicit alaturarea la programul Windows Insider, va va aduce, din 29 iulie, versiunea finala a noului OS Microsoft pe PC-uri, fara niciun cost.
Cu alte cuvinte, intrati pe site-ul Microsoft, creati-va un cont in programul Windows Insider, descarcati imaginea Technical Preview a Windows 10 si instalati sistemul de operare pe masina pe care doriti. Nu uitati, insa, inainte de a instala Windows 10, faceti un back-up sau salvati toate fisierele importante de pe PC pe o unitate de stocare externa, altfel veti pierde toate aceste date (vorbim despre un clean install).
Decizia Microsoft reprezinta o premiera pentru gigantul IT, care pare sa puna accent foarte mare pe feedback-ul utilizatorilor inscrisi in programul Windows Insider.
Cerinte hardware
Va reamintim ca Microsoft a publicat si cerintele de sistem pentru rularea Windows 10. Pentru a putea instala noul OS veti avea nevoie de un PC sau o tableta cu 1GB RAM (versiunea pe 32 biti) sau 2GB RAM (versiunea pe 64 biti), 16GB spatiu liber pentru versiunea pe 32 de biti si 20GB spatiu liber pentru versiunea pe 64 biti.
De asemenea, display-ul trebuie sa ofere o rezolutie minima de 800 x 600p. PC-ul trebuie sa suporte DirectX 9. In cazul tabletelor, Microsoft confirma necesitatea existentei butoanelor fizice pentru power/standby si a celor pentru volum. Nu in ultimul rand, instalarea Windows 10 va solicita si activarea UEFI Secure boot.

Sursa: Windows Blog

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?