hit.ro  »  IT  »  Software  »  Computex 2013 - Foxconn si Mozilla au prezentat prima tableta cu Firefox OS

Computex 2013 - Foxconn si Mozilla au prezentat prima tableta cu Firefox OS

calendar_month 04 Iun 2013, 11:37
Foxconn si Mozilla au demarat recent un parteneriat prin care producatorul chinez va putea folosi sistemul de operare Firefox OS pe o noua gama de telefoane mobile inteligente. Parteneriatul nu se limiteaza insa doar la smartphone-uri, iar astazi, in cadrul Computex 2013, cele doua companii au prezentat prima tableta care ruleaza Firefox OS.
Foxconn a anuntat in cadrul unei conferinte de presa organizata in cadrul Computex 2013 ca intentioneaza sa propuna pe piata nu mai putin de cinci tablete ce vor rula Firefox OS si se pare ca parteneriatul nu se va opri aici.

Compania chineza a precizat ca nu va produce doar smartphone-uri si tablete, iar asta inseamna ca vom putea vedea ruland Firefox OS si pe alte dispozitive electronice. De precizat este faptul ca Foxconn nu intentioneaza, totusi, sa aduca pe piata produse sub brand propriu si va lucra ca si pana acum pentru alte nume din industrie.

Concentrarea Foxconn pe sistemul de operare al Mozilla face parte din strategia companiei chineze de a oferi, pe termen lung, si software si servicii pe langa produsele hardware deja consacrate si folosite de majoritatea jucatorilor mari din industrie.
Sursa: CNET 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2023?