hit.ro  »  IT  »  Software  »  Cinci cele mai bune suite office pentru iPad

Cinci cele mai bune suite office pentru iPad

calendar_month 31 Oct 2011, 10:50
Daca sunteti genul de utilizator ca nu si-a cumparat iPad-ul doar pentru navigat pe internet, jucat jocuri si vizionat filme, ci si pentru lucruri "serioase", cum ar fi realizarea unor prezentari PowerPoint sau editarea unor texte in mod profesionist, atunci sigur aveti nevoie de o suita office capabila. In AppStore-ul Apple exista o serie de astfel de suite care va pot ajuta sa va faceti treaba. Gottabemobile prezinta cinci astfel de solutii.
Apple iWork
iWork nu este intocmai o suita office completa, dar ofera trei dintre cele mai importante functionalitati pe care le-ati putea folosi pentru a va indeplini sarcinile de serviciu. iWork se vinde pe "bucati": aveti la dispozitie Pages (9,99 dolari) care este un procesor word, Numbers (9,99 dolari) care este echivalentul Excel si va permite sa realizati calcule complexe si grafice si Keynote (tot 9,99 dolari) care este dedicat realizarii prezentarilor.
Per total, interfata iWork este foarte atractiva, ofera integrare cu iCloud, iar Apple lucreaza pentru a aduce si serviciile Dropbox si SugarSync in aplicatie. Toate cele trei aplicatii din pachetul iWork sunt compatibile cu Microsoft Office.

Quickoffice Pro HD
Daca nu folosit sincronizarea iCloud si doriti sa faceti si o economie de 10 dolari, atunci Quickoffice Pro HD poate fi cea mai buna solutie. Suita costa 19,99 dolari si ofera un procesor de text (cu optiuni limitate) si functii spreadsheet si prezentari. Chiar daca nu este compatibil cu iCloud, Quickoffice Pro HD va poate sincroniza documentele cu alte servicii cloud-based:
- Google Docs
-
Dropbox
- Box.net
-
Evernote
- Catch
- SugarSync
- hudle
-
egnyte
- MobileME.
Suita ofera si o serie de posibilitati de sharing printr-un toolbar care cuprinde optiunile: Twitter, Facebook, LinkedIn, Yammer, Slideshare, .docstoc si Scribd. Quickoffice Pro HD este capabil sa salveze documentele in formatul proprietar Microsoft Office 2003 sau 2007 si poate deschide fisiere Office 2010 si Mac 2011.

Documents To Go Premium
Aplicatia costa 16,99 dolari, include integrare foarte buna cu serviciile online si are o interfata foarte simpla si care contine o multime de instrumente de formatare. Suita nu este recomandata pentru realizarea de prezentari si nu va permite sa inserarea de imagini si grafica in documentele text realizate.
Aplicatia Spreadsheet va permite realizarea oricarui calcul. Si pentru ca Documents To Go Premium nu merita achizitionata cu editorul de prezentari, solutia mai buna este sa cumparati varianta mai ieftina, care va permite doar sa vizualizati acest tip de fisiere - costul este de 9,99 dolari.
In acest caz, Documents To Go Premium se descurca bine cu toate formatele Office si ofera integrare cu: Google Docs, Box.net, Dropbox, iDisck si SugarSync.

Office HD
Aplicatia este costa 7,99 dolari si poate fi asemanata cu Documents To Go (dar o varianta mult mai saraca). Totusi, suita ofera functii de editare rezonabile in acesti bani si o serie de instrumente folositoare.
Interfata nu este la fel de intuitiva ca la celelalte suite prezentate mai ales ca toolbar-ul cu instrumente este ascuns si nu apare decat in momentul in care faceti un anumit gest pe ecran.

Documents 2
Cea mai ieftina suita office prezentata de cei de la Gottabemobile este Documents 2. Costa doar 1,99 dolari. Marea problema a aplicatiei este ca singura posibilitate de a deschide ceva cu ea este sa importati fisiere prin Wi-fi de pe Google Docs.


 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?