hit.ro  »  IT  »  Software  »  Cinci aplicatii Microsoft care vor schimba IT-ul (enterprise)

Cinci aplicatii Microsoft care vor schimba IT-ul (enterprise)

calendar_month 06 Dec 2011, 14:45
Pentru specialistii in IT, urmatoarele tehnologii Microsoft, odata implementate si folosite de companiile pentru care lucreaza, ar putea fi extrem de utile. Fara a avea pretentia ca sunt cele mai bune tehnologii care se vor impune in mod sigur pe piata in urmatoarea perioada, va prezentam cinci dintre ele care ar putea influenta sau chiar schimba (in bine speram noi) activitatile IT extrem de iportante dintr-o companie.
Tech Republic prezinta aceste cinci solutii care ar putea accentua si mai mult prezenta produselor Microsoft in mediul business.
1. System Center Configuration Manager 2012
System Center Configuration Manager (SCCM) este cunoscut in variantele anterioare ca Systems Management Server (SMS).
Odata cu lansarea SCCM 2012, Microsoft va aplica o serie de schimbari importante produsului destinat sa imbunatateasca experienta end-userului dintr-o companie, dar si operatiunilor streamline. De exemplu, in SCCM 2012, Microsoft a pus accentul pe utilizator mai mult decat pe computer. Iar schimbarea are logica, mai ales in conditiile in care utilizatorii isi raporteaza activitatea la din ce in ce mai multe device-uri.
Managementul produselor diferite va deveni mult mai simplu, inclusiv din perspectiva end-user-ului. Odata cu SCCM 2012, serviciul devine unul de tip Web-based prin intermediul caruia utilizatorii pot alege sa instaleze software nou.

2. System Center Operations Manager 2012
System Center Operations Manager 2012 (SCOM) are de mai mult timp capabilitatea de a monitoriza device-urile dintr-o retea, dar impreuna cu o serie de intrumente third-party care puteau oferi mai multe informatii (si mai detaliate) asupra acestora.
SCOM 2012 aduce ca noutate o independenta a folosirii solutiei in raport cu instrumentele third-party. Mai exact, ofera un suport mult imbunatatit si nativ pentru a putea furniza informatiile despre device-urile de retea care sunt monitorizate.
Pe langa extinderea capabilitatilor prin oferirea detaliilor fara sa fie nevoie de "ajutorul" unor tool-uri separate, SCOM 2012 aduce si suport pentru platformele third-party si extinde capacitatea infrastructurii de monitorizare a produsului.


3. Windows 8 client
Ajungem la Windows 8, produsul asteptat de toata lumea, desigur, nu doar de cei din mediul enterprise. Dar, vom vorbi despre avantajele deosebite pe care sistemul de operare l-ar oferi mediului business in cazul in care Microsoft va reusi cu adevarat sa realizeze ceea ce si-a propus.
Este vorbba despre un sistem de operare multi-device. Mai exact, despre primul sistem de operare ce va putea rula pe computere din diferite clase, de la tablete PC si telefoane pana la servere.
Compatibilitatea totala a unei sigure solutii cu device-uri diferite reprezinta un instrument unificat, excelent pentru mediul business. Iar dezvoltatorii vor putea implementa un pachet final software pe toate device-urile compatibile Windows 8.


4. Lync
Produsul Microsoft are un potential deosebit de a deveni solutia de comunicare si conferinte audio-video (un Skype evoluat) care permite comunicarea person-to-person prin diferite canale de dedicate.


5. Hyper-V 3.0
Hyper-V 3.0 ar putea reprezenta solutia de virtualizare care are potentialul de a inlocui VMware. Noua tehnologie introduce formatul VHDX virtual disk si ofera o scalabilitate foarte buna: Hyper-V 3.0 suporta (host) pana la 160 de procesoare si pana la 2TB RAM.