hit.ro  »  IT  »  Software  »  China face publice patentele Microsoft legate de Android

China face publice patentele Microsoft legate de Android

calendar_month 17 Iun 2014, 13:00
Microsoft a licentiat de-a lungul anilor mai multe patente care feresc producatorii de device-uri de probleme legale legate de Android si Chrome OS.
Desigur, compania nu a spus niciodata care sunt patentele detinute si nici care sunt cele incalcate de Android. In schimb, Ministerul Comertului din China a facut publica o lista de 300 de patente detinute de Microsoft, acestea facand obiectul aprobarii tranzactiei in care este implicata Nokia.

Lista include 73 de patente standard esentiale, si un numar de alte 127 de patente despre care Microsoft spune ca sunt implementate in Android, unele din acestea primite prin achizitionarea Rockstar Consortium. De asemenea, pe lista se mai afla un numar de 14 patente folosite deja de Microsoft pentru a da in judecata Barnes & Noble.
O lista extrem de importanta, am spune, una pe care probabil ca Microsoft nu si-ar fi dorit sa o vada facuta publica, mai ales ca a fost criticata pentru ceea ce este considerata o incercare de a reduce la tacere producatorii mai mici prin intermediul taxelor de patentare si a proceselor intentate.
La ora actuala, despre Microsoft se spune ca incaseaza anual 1 miliard de dolari doar din licentele legate de Android pe care le detine.
Sursa: The Verge 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?