hit.ro  »  IT  »  Software  »  Cele mai utile aplicatii pentru citirea stirilor

Cele mai utile aplicatii pentru citirea stirilor

calendar_month 13 Dec 2011, 12:15
Continutul jurnalistic poate fi accesat in ziua de astazi in atat de multe moduri incat abia daca iti mai dai seama care este cel mai eficient si mai putin consumator de timp. Dar cum mediul digital, fie ca vorbim despre computere desktop, despre laptopuri, tablete sau smartphone-uri, a crescut precum Fat Frumos in ultimii cativa ani, aproape ca nu mai are rost sa cumperi Ziarul de la taraba.
In plus, ca sa ai acces la toata informatia de care ai nevoie, exista vreun instrument digital instalat pe device-ul tau portabil si care sa adune toate stirile din toate sursele care te intereseaza? Evident, da.
Iata cele mai eficiente si utile aplicatii care va servesc stirile aproape indiferent de device-ul eletronic pe care il folositi.
1. Twitter - Breaking News cu viteza gandului
Sa nu va mire ca incepem cu Twitter, reteaua sociala cu iz de SMS. Ganditi-va ca majoritatea miscarilor sociale din ultimul an, de peste tot din lume, au fost pornite sau mentinute cu ajutorul Twitter-ului.
Probabil ca Twitter-ul a ajuns cel mai eficient instrument de breaking news si nu exageram cand spunem acest lucru. Nici macar Facebook-ul nu-l poate intrece ca rapiditate in utilizare.
Iar daca vreti sa primiti pe Twitter cele mai proaspete stiri, nu trebuie decat sa dati "follow" unor mari agentii de presa straine sau, pentru actualitatea interna, presei centrale si televiziunilor.

2. Tweeted Times - agregator de stiri de pe Twitter
In mod sigur, nici daca ati vrea nu ati reusi sa stati toata ziua conectati la Twitter, mai ales ca oricat de mult selectati sursele de informare, tot veti avea parte si de continut care nu face parte din aria voastra de interes.
Lucrurile se pot rezolva rapid si sigur cu Tweeted Times, un agregator care filtreaza stirile in functie de popularitate, iar din ziare, de exemplu, nu va lua decat acele informatii despre care "stie" ca va intereseaza.


3. Google Reader
Inainte de afirmarea Twitter-ului, a existat RSS-ul, un instrument pe care multi inca il folosim datorita mutitudinii de surse pe care ni le ofera.
Va intrebati ce RSS reader este cel mai bun? Raspunsul este clar: Google Reader. De ce? Pentru ca este integrat cu celelalte servicii ale gigantului internet si pentru ca s-a extins pe mai toate platformele software de astazi.
Desigur, ar mai exista, spun cei de la Mashable, si Feedly RSS reader, care are un singur avantaj in fata Google: o grafica mai buna.


4. Flipboard
Este unul dintre cele mai cele mai complexe programe dedicate iPad si iPhone pentru citirea de stiri si, in acelasi timp, pentru actualizarea informatiilor care vin de pe retele sociale.
Functioneaza ca reader RSS, dar aduce si informatiile cele mai interesante pentru utilizator de pe Facebook, Twitter, Instagram si Tumblr.


5. Instapaper & Read It Later
Este o solutie care va permite sa cititi anumite articole interesante offline. Ma rog, nu chiar offline.
Ceea ce face Instapaper & Read It Later este sa transporte RSS-urile respective in cloud pentru ca voi sa le puteti accesa ulterior de pe orice alt dispozitiv care are acces la cloud.


6. LinkedIn Today
LinkedIn Today este un agregator de stiri care selecteaza cele mai importante titluri din anumite industrii. Daca lucrati in advertising, online media sau in marketing, nu ar fi rau sa folositi acest instrument.
Este cu adevarat util, mai ales daca va intreaba seful "Ce s-a mai intamplat astazi in lume...?" LinkedIn Today poate fi accesat atat de pe PC-uri cat si de pe platforme mobile.


 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2023?