hit.ro  »  IT  »  Software  »  Cele mai bune aplicatii pentru creat PDF-uri (iOS)

Cele mai bune aplicatii pentru creat PDF-uri (iOS)

calendar_month 13 Oct 2011, 15:10
Documentele in PDF sunt foarte des utilizate in lumea business-ului si in cea academica. Dar, pana relativ recent crearea unui PDF era o adevarata corvoada. Ori software-ul dedicat al Adobe era mult prea scump ca sa merite achizitia, ori erai nevoit sa apelezi la fel de fel de aplicatii neoficiale care functionau mai mult sau mai putin corect.
Dar daca in lumea desktop lucrurile asa au stat pana de curand, cel putin in lumea iOS (iPad, iPhone) ai de unde alege, scrie MacLife. De la aplicatii simple si pana la altele elegante si pline de functionalitati si optiuni, soft-urile pentru crearea de PDF-uri pentru iPad sau iPhone exista din belsug, asa ca nu trebuie sa faceti altceva decat sa va dati seama de ce aveti nevoie.
Adobe CreatePDF (pret 9,99 dolari - platforma: iPhone si iPad)
CreatePDF este o aplicatie pusa pe picioare chiar de Adobe. Asta nu inseamna insa ca este si cea mai buna. Adobe CreatePDF va primeste cu un ecran de start simplu prin care va anunta ca nu aveti niciun fisier convertit si ca pentru a modifica unul trebuie sa apasati "butonul" "Open In".
Dupa ce ati facut acest lucru, in aplicatie se deschide direct documentul convertit pe care ulterior il puteti printa sau deschide cu o alta aplicatie. Intorcandu-ne la managementul aplicatiei, CreatePDF poate impartasi documentul (prin email) si suporta pentru conversie fisiere proprietare Photoshop, Illustrator, InDesign, openOffice, Word Perfect, TXT si RTF.
Ar mai fi de spus ca puteti uploada documentele convertite prin serviciul Cloud al Adobe.

Safe2PDF (iPhone - pret 4,99 dolari)
Safe3PDF (iPad - pret 6,99 dolari)
Luate impreuna, cele doua aplicatii costa cu doi dolari mai mult decat aplicatia univerala a Adobe. Cu alte cuvinte, ce primiti pentru banii acestia? Pentru inceput ar fi de amintit cele 16 "butoane" care apar pe ecran imediat ce deschizi aplicatia. Asta ar trebui sa insemne si functionalitate ridicata.
Din multitudinea de butoane se remarca "Files" - pentru managementul documentelor, "Web Pages" - care va lasa sa convertiti pagini de internet in PDF-uri, Contacte, care va transforma lista voastra de contacte tot in PDF.
Tot in formatul proprietar Adobe puteti converti si fotografiile pe care le aveti pe dispozitiv. In "Files" veti gasi in partea dreapta de sus a ecranului simbolul "+" care va permite sa importati fisiere de pe mai multe servicii cloud printre care si cunoscutele Box.net, Dropbox si Google Docs. Safe2PDF este cosiderata una dintre cele mai bogate aplicatii din punct de vedere al functiilor.

PDF PROvider (iPhone - pret 3.99 dolari)
PDF PROvider (iPad - pret 6.99)
Producatorul aplicatiei, Dar-Soft, a optat pentru livrarea a doua aplicatii separate pentru iPhone si iPad. Aplicatia va afiseaza in pagina de start o coloana cu butoane pentru diferite functii si documentele PDF deja convertite. Optiunea Business Card pentru convertirea contactelor este foarte buna, PDF-ul rezultat avand un aspect mult mai ingrijit.

PDF Converter (exclusiv iPad - pret 6,99 dolari)
PDF Converter este destinat exclusiv utilizarii pe iPad. Aplicatia poate converti aproape orice tipuri de fisiere in format PDF, inclusiv pagini de internet deschise in browserul Safari. De asemenea, cei de la MacLife spun ca rezultatul convertirii contactelor in PDF este chiar mai bun decat cel obtinut cu Save2PDF (prezentat mai sus).


 

Sondaj

Folositi internetul pentru: