hit.ro  »  IT  »  Software  »  Ce nu stiai despre iOS 5 de la Apple (Video)

Ce nu stiai despre iOS 5 de la Apple (Video)

calendar_month 10 Oct 2011, 13:10
Peste doar doua zile, utilizatorii de iPad si iPhone vor putea sa-si actualizeze sistemul de operare care ruleaza pe dispozitivele lor.
Ce aduce nou iOS 5 fata de versiunea precedenta si ce veti putea face cu noul sistem de operare care va anima portabilele? CNET a adunat mai multe sfaturi utile care va vor ajuta sa stiti din prima zi de utilizare cam tot ce trebuie in legatura cu iOS 5.
Split keyboard
Tastatura impartita in doua v-ar putea ajuta sa tastati mult mai repede folosind ambele maini. Noua facilitate a fost prezentata in versiunea beta a iOS 5.
Pentru a activa functia, trageti cu degetele dinspre mijlocul ecranului spre margini, iar tastatura se va "rupe".

Citeste mai departe despre iMessage - noua platforma de mesagerie Aple

iMessage - noua platforma de mesagerie Aple
iMessage va rivaliza cu BlackBerry Messenger. Dupa ce iOS 5 va fi disponibil, veti putea beneficia de mesageria iOS activand optiunea din Setari / Mesaje.
Apoi, veti avea de parcurs niste pasi de autentificare, plus cateva setari referitoare la modul cum sa ajunga pe dispozitivul vostru mesajele respective.

Citeste mai departe despre sistemul de Notificari din iOS5

Notificari
Apple a lucrat si la notificarile de care s-a plans foarte multa lume.
In iOS 5 veti avea parte de o experienta mult imbunatatita.
Puteti alege aplicatiile care vor beneficia de notificari, tipul alertei, emblemele grafice etc.

Citeste mai departe despre Modul Private Browsing

Date personale
Din iOS5 utilizatorii vor putea controla mult mai bine contul de Twitter, dar si modul in care anumite aplicatii acceseaza locatiile in care va aflati.
Nu in ultimul rand, navigatorul nativ al sistemului de operare, Safari, va putea fi setat in modul Private browsing, ceea ce inseamna ca veti putea naviga pe internet fara retinerea istoricului paginilor accesate.

Citeste mai departe despre Modificarea alertelor in iOS5

Cum modificati alertele
Reminderul (planificarile) din iOS 5 poate fi folosit intr-un mod foarte simplu.
Facilitatile sunt legate de posibilitatea sortarii planificarilor dupa data, atasarea unor alerte pentru a nu pierde nicio activitate, editarea si adaugarea de note oricarei planificari etc.
Alertele pot fi si ele personalizate in functie de interes prin modificarea tipului de vibratii. De asemenea, tonurile de alerta pot fi modificate si personalizate.

Citeste mai departe despre Editarea fotografiilor in iOS5

Editarea fotografiilor
Daca in trecut utilizatorii de iPhone erau nevoiti sa instaleze aplicatii third party pe terminalele lor pentru a putea edita fotografii, acum noul sistemul de operare vine cu o aplicatie nativa.
Ea este disponibila direct din aplicatia de vizualizare - Photos. De asemenea, veti putea realiza albume de fotografii.

Citeste mai departe despre Shortcuts

Shortcuts
Una dintre noile functii din iOS 5 se numeste Shortcuts, care va permite sa adaugati facilitatea autotext pentru frazele si cuvintele pe care le folositi in mod curent.
Pentru multi, widget-urile native sunt enervante. iOS5 va permite sa scapati de cele care nu va plac. De exemplu, daca nu jucati pe bursa si nu va intereseaza prea mult nici soarta indicelui Dow Jones, puteti scapa de widget-ul Stock prin accesarea Setarilor pentru Notificari. Aici debifati ce aplicatii nu va intereseaza sa apara in noul Notification Center.
Noul iOS 5 va va permite sa vizualizati, din ora in ora, previziunile despre vreme chiar in aplicatia nativa Whether.

 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?