hit.ro  »  IT  »  Software  »  Canonical renunta la dezvoltarea Ubuntu for Android

Canonical renunta la dezvoltarea Ubuntu for Android

calendar_month 01 Mai 2014, 11:30
Va mai aduceti aminte de Project Edge de la Canonical, visul companiei de a oferi un terminal mobil indeajuns de puternic si destept incat sa poata fi folosit si ca telefon si ca PC? Strangerea de fonduri pentru dezvoltare a esuat, iar pana acum n-am mai auzit nicio veste pe acest subiect de la Canonical. Din pacate, se pare ca si Ubuntu for Android va avea aceeasi soarta, dar motivele sunt altele.

Ubuntu for Android, proiectul dual-boot (Android - Ubuntu), care promitea ca experienta full Desktop prin simpla conectare a smartphone-ului Android la un monitor (si tastatura si mouse), a fost pus in stand-by, in cel mai bun caz, dupa cum scrie Engadget.
Informatia a fost descoperita intr-un raport al dezvoltatorilor care lucrau la proiect si suna cam asa "Ubuntu for Android is no longer in development".
Iata ce promitea proiectul in momentul in care a fost demarat:

Decizia are totusi sens in conditiile in care Canonical incearca sa isi concentreze eforturile pe sistemul de operare Ubuntu for mobile, pentru care a semnat deja cateva parteneriate OEM. In acelasi timp, pana si Mark Shuttleworth, fondatorul Canonical, trebuie sa recunoasca faptul ca ritmul dezvoltarii Ubuntu for Android a fost unul extrem de lent. Cea mai recenta informatie pe care o avem pe acest subiect dateaza din decembrie 2013, cand functia dual-boot (Android - Ubuntu) devenea disponibila pentru developeri.
Sursa: Engadget 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?