hit.ro  »  IT  »  Software  »  Biblioteca virtuala are un nou nume: Google Bookcase

Biblioteca virtuala are un nou nume: Google Bookcase

calendar_month 24 Oct 2011, 17:59
Neobositul gigant al motoarelor de cautare Google, a elaborat un nou proiect, care fructifica bogata zestre de volume disponibila pe Google Books, avansand formula unei biblioteci virtuale impresionante: Bookcase.

Peste zece mii de carti in versiune digitala au fost catalogate si organizate in rafturi circulare 3D, in perfecta ordine, pe 28 de categorii distincte. Lucrarile pot fi consultate si reasezate in spatiile create special in acest scop, simuland experienta dintr-o biblioteca reala.

Totul realizabil la nivelul propriului browser, accesand o interfata prietenoasa si generoasa deopotriva, recurgand la a da clic pe volumul preferat.

Google da astfel viata unui nou instrument menit sa faciliteze aplicarea tehnologiei WebGL, care sta la baza „modelarii” de rafturi virtuale. Totodata, se deschide un canal catre identificarea de noi proiecte avangardiste, ce ar putea imbogati universul Google pe viitor.

WebGL este deja prezenta la nivelul versiunii Google Chrome si in cadrul altor browsere moderne, care avanseaza formule grafice accelerate 3D „injectate” direct in browser, fara a avea nevoie de plug-in. 

Sondaj

Folositi internetul pentru: