hit.ro  »  IT  »  Software  »  Augment - o excelenta aplicatie de realitate augmentata pentru cumparaturi online

Augment - o excelenta aplicatie de realitate augmentata pentru cumparaturi online

calendar_month 12 Mar 2013, 11:00
Augment este o aplicatie gratuita de realitate augmentata (sau imbunatatita, daca va convine mai mult termenul) care promite sa schimbe modul in care se fac cumparaturile online.
Dezvoltata de Jean-Francois Chianetta, Augment ofera posibilitatea utilizatorilor de device-uri cu iOS (iPad, IPhone, iPod touch cu camera foto) si celor de Android, sa previzualizeze un obiect de mobilier, de exemplu, inainte sa-l cumpere, chiar din confortul locuintei.

Marele avantaj al aplicatiei este ca modele 3D (deocamdata cateva pentru ca aplicatia este in dezvoltare) pot fi manipulate in orice mod pe ecranul unei tablete, sa spunem - pot fi micsorate, rotite si fixate in locul care va intereseaza. Si, cum cu ajutorul senzorului foto al device-ului vizualizati si camera in care ar trebui sa asezati obiectul de mobilier, aveti ocazia sa vedeti, aproape la propriu, cat de bine arata o canapea, de exemplu, pozitionata intr-un anumit loc in camera in care va aflati, sau cum se incadreaza un mobilier de bucatarie intr-un anumit spatiu.

Noi am descarcat aplicatia pentru iOS si ne-am si jucat un pic cu ea. Si putem spune ca merita incercata, mai ales ca meniul este foarte simplu, modelele randate 3D arata bine, iar daca vreti doar sa va distrati, nu sa asezati biblioteci in living room, puteti vedea si cum ar arata ...Turnul Eiffel in propria sufragerie (modelul exista in catalogul aplicatiei).

Aplicatia este dotata si cu scaner de coduri QR, dar momentan, dupa cum am spus deja, este un demo, iar implementarea ei pentru a putea fi folosita la cumparaturi online va ma dura o perioada. De asemenea, nu stim daca vom beneficia de Augment in Romania, dar brandurile puternice care au si prezenta online pe piata locala s-ar putea orienta spre astfel de aplicatii.
Pe de alta parte, stim ca Ikea a dezvoltat o aplicatie similara chiar pentru catalogul din acest an al companiei, iar aplicatia este disponibila utilizatorilor de iPad si iPhone, dar Augment isi propune sa duca acest concept mult mai departe.
Descarcati Augment pentru iOS din App Store
Descarcati Augment pentru Android din Google Play
Daca noi nu v-am covins, urmariti clipul de mai jos, realizat de cei de la Mashable, impreuna cu dezvoltatorul aplicatiei inedite.

Sursa: Mashable 

Sondaj

Ce placa video aveti?