Apple a lansat iOS 8.2 beta 4 pentru developeri si pare sa fi demarat lucrul la iOS 9
6/6486
calendar_month 13 Ian 2015, 14:10
Apple tocmai a publicat versiunea iOS 8.2 beta 4 pentru dezvoltatori, semn ca update-ul oficial, public, va ajunge la utilizatori in curand, asa cum scriam in urma cu cateva zile. Nu este insa singura stire legata de SO-ul Apple. Inginerii companiei par sa demarat deja dezvoltarea noului iOS 9.0.
Despre iOS 8.2 se stie pana in prezent ca a ajuns la utilizatorii care au conturi de dezvoltatopri pentru platforma mobila a Apple, iar noutatea principala este reprezentata de implementarea suportului pentru compatibilitatea idevice-urilor cu Apple Watch, ceasul inteligent al firmei din Cupertino, care trebuie sa ajunga la fani in februarie.
Potrivit BoyGeniusReport (BGR), iOS 8.2 beta 4 este companitibil cu urmatoarele dispozitive: iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4S, iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad mini, iPad 3, iPad 2 si iPod Touch - generatia a cincea. Se pare ca iPad 4 nu se afla pe lista compatibilitatii dar suspectam ca este vorba o greseala si ca si acest model de tableta Apple va beneficia de update la iOS 8.2 Pe langa suportul pentru WatchKit si compatibilitate cu Apple Watch, noul iOS 8.2 public release va aduce cateva imbuntatiri legate de functionarea dispozitivelor si va elimina o serie de bug-uri.

Mai mult, se pare ca Apple are in teste deja urmatoarea versiune majora a sistemului sau de operare pentru iPhone si iPad, iOS 9.0, scrie si site-ul cehesc letemsvetemapplem. Sursa citata afirma ca iOS 9.0 a aparut in statisticile Google Analytics de cel putin 3 ori, incepand cu 1 ianuarie.
Momentan nu exista dovezi ca Apple ar fi demarat atat de repede lucrul la noul sistem de operare mobil, insa daca tinem cont de problemele pe care le-a generat utilizatorilor de iDevice-uri lansarea in graba a iOS 8.0, este posibil ca informatiile sa fie reale.