Android Auto, platforma Google destinata automobilelor (VIDEO)
calendar_month 26 Iun 2014, 13:15
Odata cu lansarea noului sistem de operare al companiei, ca si al celui destinat strict dispozitivelor wearables, Google are si alte planuri. Mai ales acela de a ne insoti si la bordul masinilor, prin intermediul Android Auto.
Ne era clar ca, fiind vorba de un sistem de operare extrem de adaptabil, plus faptul ca Android L vine cu multe imbunatatiri fata de versiunile anterioare, nu va trece mult pana ce Google sa se gandeasca sa atace si segmentul aplicatiilor destinate automobilului.

Iar Android Auto spune totul despre acest lucru, mai ales ca avem de-a face deja cu UI-ul cunoscut, dar adaptat la necesitatile unui sofer si al masinii sale.
Desigur, sistemul va oferi informatii contextuale, va fi bazat pe comenzi vocale si va avea parteneriate cu suficienti producatori de automobile, astfel ca anul acesta ne putem astepta si la prima masina care sa includa oferta celor de la Google. La bord veti gasi servicii ca Google Now, Maps sau Play Music, dar si aplicatii terte cum ar fi Spotify, Pandora sau Stitcher.
Avantajul principal este ca Android Auto este o paltforma de sine statatoare si nu are nevoie de un device tert conectat pentru a fi folosita.
Sursa: Redmond Pie