hit.ro  »  IT  »  Software  »  Android 4.4 KiKat a fost prezentat oficial. Ce noutati aduce

Android 4.4 KiKat a fost prezentat oficial. Ce noutati aduce

calendar_month 01 Nov 2013, 10:46
Google a prezentat, o data cu noul Nexus 5, si sistemul de operare Android 4.4 KitKat, care aduce numeroase imbunatatiri experientei Android. De la o interfata noua pana la functionalitate extinsa, Android 4.4 KitKat ar putea fi calea pentru reducerea fragmentarii pe piata gadgeturilor cu sistemul de operare creat de Google.
Disponibil initial doar pe Nexus 5, Android 4.4 KitKat va sosi in curand si pe alte gadgeturi Nexus, alaturi de Samsung Galaxy S4 si HTC One. Sistemul de operare va putea fi instalat insa si pe gadgeturi cu memorie RAM de numai 512MB in viitorul apropiat.

Alaturi de interfata cu animatii noi si acces mai rapid la cautarea Google din orice ecran, Android 4.4 KitKat aduce si un update pentru aplicatia de telefonie a sistemului de operare. Acum numerele de telefon pot fi cautate direct online, iar SMS-urile si MMS-urile au migrat in Google Hangouts, noul centru al experientei de comunicare Android.
Stocarea in cloud devine mult mai simpla in Android 4.4 KitKat, odata cu introducerea compatibilitatii directe si cu alte servicii in afara de Google Drive, iar o functie noua care va fi disponibila incepand cu luna noiembrie permite cautarea de informatii centralizata: pe web si in aplicatiile instalate pe smartphone sau tableta.

Aplicatia de camera foto a capatat functionalitate HDR+ in noul Android si creeaza imagini de calitate mai ridicata prin combinarea automata a mai multor cadre capturate aproape simultan.
Alte noutati in Android 4.4 KitKat includ cautarea vocala perfectionala, imprimarea wireless a documentelor prin serviciul Google CloudPrint si usurarea platilor prin NFC.
Sursa: Time 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?