hit.ro  »  IT  »  Software  »  Android 4.0 Ice Cream Sandwich - mini review

Android 4.0 Ice Cream Sandwich - mini review

calendar_month 05 Dec 2011, 14:28
Multi spun despre Android 4.0 Ice Cream Sandwich ca este o combinatie intre Gingerbread (sistemul pentru telefoane) si Honeycomb (sistemul de operare Android pentru tablete). Partial au dreptate, pentru ca ICS-ul este dedicat ambelor tipuri de device-uri. Dar, Android 4.0 nu este doar atat, ci reprezinta o evolutie extrem de mare de la ceea ce cunosteau pana acum utilizatorii de Android. Engadget a realizat un review al celui mai nou sistem de operare de la Google, OS care va ajunge pe majoritatea device-urilor pe parcursul lui 2012. Sa vedem impreuna principalele noutati aduse de ICS.
Cei de la Engadget au testat Android 4.0 ICS pe un Samsung Galaxy Nexus. Cu alte cuvinte, varianta de Android luata la puricat nu a fost modificata (asa cum obisnuiesc Samsung sau HTC prin UI-uri personalizate de tipul Sense sau Touch Wiz.
Pornirea sistemului
Imediat dupa pornirea sistemului de operare, pe langa sincronizarile pe care le face orice Android Phone, ICS-ul va lasa sa va sincronizati, din start, si contul de Google+ si sa introduceti informatiile referitoare la cardul de credit care va permite sa faceti achizitii din Marketul Android. Sincronizarea ICS se face in background asa ca nu veti fi nevoiti sa asteptati terminarea acestei operatiuni.
Interfata grafica
Parerea generala a tuturor celor care au vazut si s-au "jucat" cu Android 4.0 ICS este ca interfata grafica a fost mult imbunatatita. In primul rand, schema de culori a sistemului a fost schimbata. Verdele Gingerbread a disparut pentru ca albastrul sa-si faca loc pe ecranul cu Android. Atingerea prelungita a display-ului nu va mai deschide meniul pentru widgeturi si aplicatii, ci doar wallpaperurile disponibile.
Aparent, pentru ca daca va veti uita in partea de sus a ecranului veti descoperi ca puteti derula pentru fiecare categorie din submeniu (widgeturi, aplicatii etc.). Navigarea prin toate meniurile sistemului de operare se poate face inclusiv prin butoanele virtuale care apar in partea de jos a ecranului. Notification bar-ul ramane activ si daca rulati aplicatii, doar care este mai mic.

Lock Screen-ul
ICS aduce posibilitatea de a debloca telefonul si a deschide in acelasi timp aplicatia camera foto. Asta in cazul in care aveti de fotografiat ceva rapid. Pe langa posibilitatea de a bloca telefonul cu un cod sau cu un patern, ICS aduce si functia Face Unlock, care inseamna deblocarea telefonului cu ajutorul camerei foto.

Aplicatii de baza
Principalele aplicatii ale Android au evoluat mult fata de versiunea anterioare, spun cei de la Engadget.
Functia telefon
Android 4.0 aduce pe partea de telefon si functia de respingere rapida a unui apel cu posibilitatea de trimitere a unui sms catre apelant. Pot fi trimise patru mesaje diferite. O alta schimbare benefica este ca agenda de contacte accepta acum fotografii de rezolutie inalta, ceea ce insemana ca puteti avea pe ecranul de apelare imagini de calitate ale prietenilor vostri.

Gmail
In ICS nu mai trebuie sa apasati butonul optiuni din gmail pentru a crea un nou mesaj.

Navigatorul internet
Cu noul browser nativ ICS, puteti salva paginile de internet pentru a le citi si offline si puteti seta navigatorul pentru a afisa paginile de internet doar in mod desktop.

Player-ul de muzica
Ce mai importanta schimbare la playerul muzical este adaugarea equalizer-ului, a efectelor 3D si Bass Boost.