hit.ro  »  IT  »  Software  »  Adobe si Google au gasit o solutie pentru rularea Photoshop in Chrome

Adobe si Google au gasit o solutie pentru rularea Photoshop in Chrome

calendar_month 24 Nov 2014, 10:12
Google si Adobe incearca de mai mult timp sa gaseasca o solutie viabila pentru rularea in browser-ul Chrome a Adobe Photoshop, iar acum se pare ca eforturile au si rezultate.
Adobe si Google au reusit, dupa doi ani de munca, sa obtina, in sfarsit, o versiune functionala a Photoshop denumita Photoshop Streaming ce va fi testata in urmatoarele sase luni insa nu de catre oricine. Userii care pot aplica pentru a testa Photoshop Streaming sunt reprezetate de anumite institutii de invatamant. Daca varianta de test se dovedeste functionala suta la suta dupa aceasta perioada, ea va ajunge si la home useri in versiune comerciala, scrie The Verge.

Cei care vor testa Photoshop Streaming vor descarca aplicatia via Chrome Web Store, iar rularea ei implica o conexiune la internet pentru conectarea automata la un server care ruleaza versiunea desktop a Photoshop CC 2014. Restul este simplu: interfata grafica a versiunii desktop ajunge in browserul nativ al Chromebook-urilor sub forma de captura video, in timp ce serverul primeste, in continuare, prin intermediul javascript, comenzile utilizatorului.

Pe scurt, numele Photoshop Streaming este cel mai potrivit pentru solutia gasita de cele doua companii. Momentan nu se stie cand va fi gata versiunea finala a Photoshop Streaming, dar peste sase luni vom avea o idee destul de clara asupra unei posibile date de lansare. 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2023?