Adnumus intermediaza cu succes achizitia de catre Eleco a Vertical Digital si Sons of Coding, companii romanesti de dezvoltare software
3/36527
calendar_month 23 Apr 2024, 12:40


•    Companiile cu sedii in Oradea si Timisoara au fost achizitionate pentru o suma totala de 1.55 milioane Euro 

Adnumus, companie romaneasca de consultanta M&A cu experienta internationala, a intermediat cu succes achizitia Vertical Digital si Sons of Coding, companii de software cu sediul in Oradea si Timisoara, de catre Eleco plc (LSE:ELCO), furnizor specializat de software listat pe piata Alternative Investment Market a London Stock Exchange.

Vertical Digital si Sons of Coding, achizitionate pentru o suma initiala de 1,3 milioane de euro si earn-out [valoare contingenta] de 250.000 de euro, au o experienta dovedita in furnizarea de solutii agile si inovatoare de dezvoltare software, consultanta tehnica si perfectionare catre numerosi clienti finali europeni si multinationali, inclusiv Lufthansa Technik, PwC, VW Financial Services si Zoopla.

„Multumim tuturor partilor pentru increderea acordata intr-o achizitie care confirma tractiunea pe care o castiga Oradea, atat in ceea ce priveste potentialul de business, cat si talentul si capacitatile locale. Suntem incantati ca am reusit sa atragem o companie internationala de renume - Eleco, listata la London Stock Exchange - si sa deschidem pietele internationale talentului tehnic exceptional pe care Romania il are de oferit”, a declarat Alex Suciu, Managing Partner, Adnumus.

Oradea isi confirma potentialul de a impulsiona dezvoltarea regiunii, ca hub de business si start-up-uri, precum si prin investitiile in infrastructura, dezvoltarea de hub-uri tehnologice si alocarea de resurse pentru sectorul privat.

Eleco este un furnizor international specializat de software si servicii conexe pentru mediul construit, prin marcile sale Elecosoft, BestOutcome si Veeuze, din centre de excelenta din Marea Britanie, Suedia, Germania, Olanda, SUA si, acum, Romania.

Alex Suciu si Marius Rusu de la Adnumus au coordonat procesul de achizitie in care cumparatorul a fost reprezentat legal de Dorsey & Whitney (Europe) LLP si Schoenherr Romania si de Baker Tilly pentru aspecte financiare si fiscale, iar echipa vanzatorului a fost formata din Cabinet Andrea Staicu pentru asistenta juridica si Optimal Tax Consulting pentru consultanta financiara si fiscala.

Achizitia va imbunatati capacitatile Eleco, inclusiv cea de a isi deservi si scala clientii prin conectarea sistemelor si furnizarea de consultanta tehnica care le va accelera transformarea digitala. Achizitia va permite, de asemenea, cresterea capacitatii interne de cercetare si dezvoltare, ceea ce va imbunatati, in continuare, timpii de valorificare a produselor.

Adnumus este o firma de consultanta specializata in medierea fuziunilor si achizitiilor (M&A) si a transferurilor de afaceri, condusa de o echipa de brokeri cu experienta internationala demonstrata. Expertiza de baza a firmei consta in identificarea cumparatorilor si a vanzatorilor de afaceri, negocierea ofertelor, coordonarea procesului de transfer, strangerea de fonduri si identificarea oportunitatilor de afaceri. Adnumus se bucura de o experienta cumulata de peste doua decenii in multiple domenii.