75% din utilizatorii software-ului ASiS deja folosesc E-Factura
3/35885
calendar_month 11 Ian 2024, 11:50


2024 va aduce un volum lunar de 1.000.000 de facturi electronice pentru clienti

Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business in ascensiune din Transilvania, a implementat sistemul de facturare electronica inca din iunie 2022 si, in prezent, 75% dintre utilizatorii software-ului ASiS folosesc constant E-Factura.

„Noi suntem, de la bun inceput, pentru automatizari si pentru un regim fara hartii, cu toata partea de documentatie functionala direct electronic. Am lucrat aproape trei luni anul trecut la dezvoltarea si implementarea sistemului de facturare electronica si, in prezent, trei sferturi dintre clientii nostri deja folosesc E-Factura”, declara Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.

Reprezentantul Alfa Software estimeaza ca, la nivel cumulat, intre clientii care emit sute de facturi pe luna si cei care ating 50.000 de astfel de documente, software-ul ASiS va ajunge la 1.000.000 de facturi electronice emise lunar, pe parcursul anului 2024.

In plus, ASiS integreaza si etapa de primire a E-Facturii. Procesul are loc automat, facturile primite prin sistem fiind importate automat in ASiS si interpretate de ERP.

E-Factura este un fisier XML care contine informatii codificate standardizate, generat odata cu factura fiscala traditionala. Aceasta contine informatii electronice suplimentare celor prezente in formatul tipic al facturii.

In prima etapa, in perioada 1 ianuarie 2024 - 30 iunie 2024, operatorii economici au obligatia sa raporteze in sistemul national privind factura electronica e-Factura toate facturile emise in relatia B2B si in relatia cu institutiile publice, altele decat cele efectuate in relatia B2G, pentru care exista obligatia utilizarii Ro e-Factura incepand cu data de 01 iulie 2022.

Prin exceptie, in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2024, nerespectarea termenului limita pentru transmiterea facturilor in sistemul nu se sanctioneaza.

Din data de 1 aprilie, societatile sunt sanctionate daca nu emit e-Factura.

In a doua etapa, incepand cu data de 01.07.2024, emitentii facturilor electronice au obligatia de transmitere a acestora catre destinatari utilizand sistemul national privind factura electronica E-Factura.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?