hit.ro  »  IT  »  Software  »  3 alternative gratuite si universale la WhatsApp

3 alternative gratuite si universale la WhatsApp

calendar_month 21 Feb 2014, 14:15
Achizitia WhatsApp de catre Facebook pentru suma de 19 miliarde de dolari nu este o veste buna pentru toata lumea. Aplicatia de mesagerie online ar putea pierde o parte dintre utilizatori, dar din fericire exista mai multe alternative gratuite si universale la WhatsApp.
Asa cum si Instagram a pierdut dintre utilizatori dupa ce a fost cumparat de Facebook, analistii se astepta la migrarea unor utilizatori WhatsApp catre alte servicii de mesagerie. Cei care nu sunt interesati de serviciul detinut de reteaua sociala cu un numar record de incalcari ale drepturilor utilizatorului pot insa folosi deja una dintre cele 3 alternative gratuite la WhatsApp, care permit comunicarea intre gadgeturi iOS, Android, Windows Phone si BlackBerry.
Kik
Cu peste 100 milioane de utilizatori, Kik s-a extins pe toate platformele mobile majore dupa debutul pe BlackBerry in 2009. Avantajul principal al aplicatiei Kik este faptul ca poate fi folosita chiar si de pe gadgeturile WiFi de catre utilizatori fara un numar de telefon mobil.

Viber
Serviciu de mesagerie gratuita disponibil si pe desktop, Viber este una dintre cele mai bune alternative gratuite la WhatsApp. In afara de functionalitatea de baza de mesagerie, Viber ofera si posibilitatea de a efectua apeluri vocale catre orice numar de telefon, serviciu care este insa contra-cost, 1,9 centi pe minut.

WeChat
Lansata in China ca Wixin, WeChat a evoluat intr-o retea sociala mobila, care ofera si alte functii excelente pe langa cel de mesagerie. In afara de apeluri audio si video, WeChat include si chat in grup si location sharing, motiv pentru care este una dintre cele mai bune alternative gratuite la WhatsApp.

Sursa: Mashable 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?