hit.ro  »  IT  »  Software  »  11 servicii pentru sharing, identificarea si organizarea muzicii

11 servicii pentru sharing, identificarea si organizarea muzicii

calendar_month 28 Oct 2011, 16:03
Revolutia muzicii digitale a inceput la sfarsitul anilor '90, dar in ultima perioada modul in care gasim, transferam si ne organizam muzica a suferit niste schimbari dramatice. Utilizatorii nu mai sunt atrasi acum de serviciile de file-sharing pentru a trimite melodii catre alti utilizatori sau catre dispozitive mobile. In locul file-sharing-ului au aparut metode ca streaming-ul sau solutiile cloud mult mai comode si mai confortabile.
Dar, pentru ca oferta de servicii este foarte mare in acest moment si la un moment dat nu mai ai cum sa-ti dai seama ce solutie este mai aproape de nevoile tale, Mashable a realizat un ghid care cuprinde 11 servicii si aplicatii care va pot ajuta sa faceti cea mai buna alegere.
Servicii streaming
Spotify - este cel mai cunoscut serviciu de streaming, care inainte de a se impune in in intreaga lume, cucerea utilizatorii din Europa. Serviciul a devenit si mai proeminent in urma cu doar cateva saptamani, odata cu integrarea in Facebook.


MOG - este un serviciu disponibil doar in SUA, dar compania intentioneaza sa se extinda in viitor si in Europa si ale parti ale lumii.
Modelul de business al MOG se bazeaza pe extinderea, momentan, pe cat mai multe platforme: Sonos, Boxee Box, Roku.


Rdio - este un alt serviciu cu abonare la streaming care vrea sa fie prezent pe cat mai multe device-uri posibil. Rdio a fost unul dintre primele servicii de profil care au dezvoltat aplicatii dedicate pentru Mac si iPad si continua expansiunea pe alte dispozitive si platforme.


Sony Music Unlimited - este unul dintre putinele servicii care ofera suport la nivel international. Music Unlimited este disponibil pe Android, PS3, PSP, playere Blu-ray, televizoare din gama Bravia de la Sony.


Servicii bazate pe cloud
iTunes si iCoud - Odata cu lansarea iOS 5 si ultima versiune a iTunes, Apple a introdus in oferta sa prima componenenta a strategiei sale de muzica bazata pe cloud.
iTunes in Cloud ofera utilizatorilor posibilitatea de a descarca sau redescarca fisiere audio cumparate de pe iTunes.


Amazon Cloud Player - serviciul celor de la Amazon a reusit sa se pozitioneze chiar in fata ofertei similare a Apple si Google.
Playerul Coud al Amazon functioneaza intr-un mod similat iTunes in Cloud (download si upload). Serviciul va primi un impuls comercial si mai mare odata cu cresterea cotei de piata a tabletei lansata de Amazon - Kindle Fire.


Google Music - serviciul de muzica in cloud al celor de la Google este inca in faza beta, dar estimarile spun ca gigantul isi va lansa produsul in curand.


Alte Aplicatii si Plugin-uri
Exfm este o extensie dedicata Google Chrome care transforma browserul intr-o librarie de muzica. Ultima versiune lansata - 3.0 - face posibil sharing-ul.
De asemenea, Exfm beneficiaza de integrare cu SoundCloud, Tumblr si Live Music Archive.


Songza - aplicatie disponibila pana de curand in stadiu beta. Versiunea full pentru iPhone este extrem de apreciata de utilizatori.


Tomahawk - este un player simplu open source, multiplatforma si extrem de intuitiv din punct de vedere usurintei in utilizare.
Cu ajutorul Tomahawk, utilizatorii pot transforma playlisturi de oriunde de pe internet in liste de redare pentru Spotify, care poate fi accesat din aplicatie.


doubleTwist - este un player si un organizator de muzica pentru Android. Daca vreti, puteti compara dubleTwist cu iTunes, dar pentru Android. Mai mult, ofera sioncronizare intre Android si muzica din iTunes.


 

Sondaj

Folositi internetul pentru: