hit.ro  »  IT  »  Software  »  10 lucruri care s-ar putea sa va placa la Windows 8

10 lucruri care s-ar putea sa va placa la Windows 8

calendar_month 29 Nov 2011, 12:37
Versiunea Developer Preview a urmatorului sistem de operare de la Microsoft, Windows 8, este deja disponibila celor interesati de noutatile software-ului. Evident, nu vorbim despre versiunea finalizata a sistemului de operare, dar ceea ce exista deja contureaza ceea ce va oferi Windows 8.
Potrivit Tech Republic, cel putin zece functii noi din Windows 8 vor fi pe placul multor utilizatori de produse Microsoft.
Sistem dezvoltat (inclusiv) pentru tablete si touchscreen
Dezvoltatorii Microsoft lucreaza pentru a face Windows 8 un sistem unitar care sa ruleze atat pe PC-uri cat si pe tablete PC si alte dispozitive touchscreen. Conceptul este excelent si se bazeaza pe o interfata unica, Metro.

Posibilitate de sharing intre aplicatii
Una dintre marile schimbari pe care Windows 8 le aduce se refera la posibilitatea ca anumite fisiere manipulate cu aplicatiile Windows sa poate fi sharuite cu alte aplicatii din acelasi sistem de operare.
De exemplu, daca veti edita o fotografie cu o anumita aplicatie, veti putea sa o uploadati pe Facebook prin intermediul altei aplicatii. Va exista, practic, un dialog direct intre diverse aplicatii ale unor dezvoltatori diferiti.


Aplicatiile pot fi integrate in sistemul de operare
Aceeasi interactiune va putea avea loc si intre aplicatii si sistemul de operare in sine. Asta inseamna ca integrarea aplicatiilor in Windows 8 va fi extrem de usoara si va da mai putina bataie de cap dezvoltatorilor.


Suport ARM
Noul sistem de operare al Microsoft va oferi suport si compatibilitate cu chipset-urile ARM, folosite de o multime de device-uri mobile in acest moment.
Cu alte cuvinte, acest tip de CPU-uri va putea rula fara nicio problema aplicatiile native din Windows 8, ceea ce este o veste foarte buna pentru producatorii hardware, dezvoltatorii software si utilizatori.


Securitate avansata
Noul model de programare folosit de cei de la Microsoft pentru Windows 8 face aplicatiile native extrem de sigure. Asta nu inseamna ca Windows 8 va fi imbatabil pentru cei care cauta brese, dar, oricum, lucrurile se vor schimba, iar cei care vor dori sa exploateze anumite vulnerabilitati vor depune ceva mai mult efort decat pana acum.


Magazin de aplicatii
Windows Market va deveni o sursa mult mai buna pentru obtinerea de aplicatii de catre utilizatori. Daca vreti, este vorba despre ceva asemanator modelului aplicat in cazul Windows Phone 7.


Sistem restore - mai usor de folosit si configurat
Microsoft a dezvoltat un nou instrument pentru Windows 8, extrem de util atunci cand vreti sa aduceti sistemul de operare la nivelul "out of the box", fara, insa, sa va pierdeti datele personale.


Sincronizare Cloud
In mod clar, nu toata lumea apreciaza solutiile cloud. Asta se intampla din cauza intrebarilor legate de securitatea in cloud. Si totusi, Windows 8 va fi "ajutat" si de o serie de solutii cloud excelente: Sincronizare automata cu seviciile dedicate, posibilitate de trasfer continut intre PC si tablete via Cloud etc.


Administrare si configurare usoare
Control Panel-ul Windows 8 a fost redus in acest caz la cele mai utile functii. Interfata Metro ofera si ea tot ce ai nevoie pentru o utilizare ergonomica etc. Cu Windows 8 utilizatorul nu isi va prinde urechile, cum se spune, in configurarile sistemului de operare.


Stabilitate sporita
Asa cum Windows 7 si Windows Phone 7 au stabilit noi standarde legate de stabilitatea unui sistem de operare, asa si Windows 8 va fi orientat spre robustete in utilizare.