hit.ro  »  IT  »  Software  »  10 imbunatatiri aduse de Mango pentru Windows Phone 7

10 imbunatatiri aduse de Mango pentru Windows Phone 7

calendar_month 30 Nov 2011, 12:22
Imediat dupa lansarea Windows Phone 7, forumurile de interent s-au umplut cu polemici aprinse in legatura cu functionalitatea interfetei grafice a noului sistem de operare mobil de la Microsoft.
Desi a reprezentat o evolutie enorma fata de Windows Mobile 6.5, Windows Phone 7 a avut parte de critici serioase legate de aspect. Unii chiar se intrebau ce viitor poate avea acest sistem de operare din care lipseau atunci anumite functionalitati aproape vitale in contextul utilizarii unui device mobil. Se vorbea despre lipsa functiei copy/paste si a multitaskingului in primul rand.
Aparitia versiunii urmatoare a WP7, Mango, pare sa fi rezolvat mare parte din deficientele semnalate. Ba chiar utilizatorii au inceput sa remarce faptul ca modificarile aduse de update "cantaresc" mult in usurinta folosirii sistemului de operare.
Tech Republik a punctat zece dintre aceste imbunatatiri pe care vi le prezentam si noi.
1. Un nou adress bar in Internet Explorer
Ceea ce enerva foarte mult la WP7 era modul in care aveai acces la adress bar-ul Internet Explorer-ului care aparea numai in modul portret. Odata cu aparitia Mango, problema a fost rezolvata de Microsoft, iar utilizatorii pot accesa adress bar-ul browserului indiferent de pozitia in care tin telefonul.

2. Ringtone-uri
WP 7.5 - Mango permite utilizatorilor sa foloseasca alte melodii de apel (si sunete de sistem in general) decat cele cu care vine sistemul de operare.


3. Integrarea Facebook in mesageria sistemului
Evident, lumea parca nu mai poate trai fara Facebook. Asa ca Microsoft a integrat chat-ul Facebook in mesageria sistemului de operare Mango. Daca va uitati in Messaging, veti descoperi un tab denumit Online. De aici puteti alege sa chatuiti pe reteaua de socializare.


4. Noua optiune de cautare
In prima versiune a Windows Phone 7, functia de cautare era limitata la motorul Bing. Odata cu update-ul Mango, search-ul sistemului de operare a devenit multifunctional: puteti cauta pe internet si prin continutul telefonului.


5. Mesageria "incasetata"
Ca si alte sisteme de operare, WP7 aseza mesajele in casete, dar era foarte greu sa urmaresti ordinea textelor respective. In Mango, casetele care contin mesajele sunt evidentiate diferit prin anumite nuante tocmai pentru a putea delimita mai bine ordinea.


6. Upload-ul de clipuri video pe Facebook
In WP7, utilizatorii nu puteau uploada video clipuri pe Facebook direct de pe telefon. In noua versiune a sistemului de operare problema a fost rezolvata, iar utilizatorii de Windows Phone Mango pot urca pe Facebook clipuri video la fel de usor cum uploadeaza fotografii.


7. Ierarhizarea emailurilor
O data cu aparitia WP Mango, utilizatorii isi pot organiza mesajele email in functie de subiectul conversatiei, ceea ce face mai usoara sortarea lor. Desigur, daca nu va intereseaza aceast optiune, pur si simplu o puteti dezactiva din setarile email-ului.


8. Indicatii GPS vorbite
Foarte multi utilizatori de telefoane cu Windows Phone 7 s-au plans ca le este foarte greu sa utilizeze hartile GPS instalate deoarece terminalul nu avea functia "speak directions" si pentru folosirea hartilor userul trebuia sa se uite permanent la ecran. Prin WP Mango telefonul a "invatat" sa si vorbeasca.


9. Snooze de ...10 minute
Aproape incredibil, dar WP7 nu permitea stabilirea unui interval de amanare a alarmei telefonului mai mare de 5 minute. In Mango, problema a fost rezolvata.


10. Aniversarile Facebook, in calendarul telefonului
in WP Mango, calendarul de aniversari poate fi sincronizat cu Facebook-ul.