VPN-ul actualizat de la Kaspersky: noi functii VPN duble si protocoale de abilitare
3/35424
calendar_month 30 Oct 2023, 14:10


Kaspersky a anuntat o noua versiune actualizata a Kaspersky VPN, oferind pentru prima data functii de confidentialitate imbunatatite si noi functionalitati pe Windows si Mac®. Cu o criptografie imbunatatita, Kaspersky VPN include protocoale de ultima generatie, cum ar fi Hydra si WireGuard®, pentru conexiuni transparente mai protejate, mai rapide si mai fiabile. Noua versiune include si un nou VPN dublu, care consolideaza protectia confidentialitatii, facand imposibila citirea continutului de trafic sau detectarea adresei IP a utilizatorului sau a doua locatie. In plus, mai mult de 100 de noi locatii de server sunt disponibile utilizatorilor, acestea putand fi salvate ca favorite pentru un acces mai convenabil si mai usor pe Windows®, Android® si iOS®.

Un studiu recent „How and Why People Use Virtual Private Networks” arata ca respondentii folosesc mai mult VPN-urile pentru securitate si confidentialitate si tind sa le foloseasca in mod continuu. Majoritatea participantilor au fost in primul rand ingrijorati de faptul ca organizatiile le colecteaza datele personale, precum si de alte aspecte, care au la baza ideea ca guvernele sunt la curent cu e-mailurile private si site-urile web care planteaza programe malware. Rezultatele sondajului arata, de asemenea, ca protejarea si pastrarea datelor personale private si in siguranta este in continuare una dintre preocuparile cheie pentru utilizatori.

Avand in vedere acest lucru, actualizarile cheie Kaspersky VPN includ capabilitati de protocol mai rapide si fiabile, folosind Hydra – unul dintre cele mai puternice protocoale disponibile – pentru viteze de varf in industrie si acum disponibil pe orice dispozitiv Android-Windows sau Mac®-iOS. Echipa extinde, de asemenea, utilizarea unui alt protocol important – WireGuard – disponibil pe Android, iOS in ultimul trimestru al anului 2023.

Pe langa OpenVPN, WireGuard adauga routerelor peste 100 de locatii acceptate, din intreaga lume. My Kaspersky accepta acum fluxul imbunatatit al routerului, creste eficienta, facand experientele online mai rapide si mai convenabile pentru utilizatori.

VPN dublu este o alta caracteristica noua semnificativa, care intareste protectia confidentialitatii. Cand este activat, traficul dintre client si serverul de iesire este criptat de doua ori, adaugand un nivel suplimentar de securitate, datorita adaugarii unui server intermediar. Ca urmare, citirea continutului de trafic sau detectarea adresei IP a utilizatorului in a doua locatie devin imposibile.

Utilizatorii Kaspersky VPN pot selecta acum servere in peste 100 de locatii din intreaga lume, inclusiv Bangladesh, China, Letonia sau Liechtenstein.

Pentru sarcini de zi cu zi, cum ar fi streaming sau torrenting, utilizatorii Android, iOS si Windows au posibilitatea de a-si salva locatiile preferate pentru un acces mai convenabil si mai usor, in timp ce echipele Kaspersky au imbunatatit locatiile disponibile prin adaugarea de servere de 10 Gbps.