Videointerfoanele si rolul lor
calendar_month 29 Mai 2015, 15:10
Domeniul sigurantei este mai vast si mai interesant ca niciodata si la fel ca orice alt domeniu al anului 2015, este bazat pe tehnologia din ce in ce mai evoluata. Sisteme de supraveghere, alarme care mai de care mai interesante, usi inteligente, interfoane sau, de ce nu, un videointerfon, toate completeaza cu succes un intreg ansamblu de dispozitive, care contribuie la siguranta cetateanului.
Siguranta este un termen foarte vast, care se poate imparti in mai multe ramuri. Ai nevoie de siguranta casnica, ai nevoie de siguranta in ceea ce priveste propria afacere si nu este niciun secret in faptul ca ai nevoie de siguranta publica.
Daca siguranta publica depinde de autoritati, cea casnica si cea a afacerii depinde in totalitate de tine. Pentru asta, trebuie sa te informezi extrem de bine si sa achizitionezi sisteme de alarma, camere de supraveghere video, interfoane, videointerfoane sau solutii cat mai complexe pentru intrarile in locatia protejata.
Dintre toate acestea, videointerfoanele sunt indispensabila. Indiferent ca vrei sa protejezei o casa sau un bloc, acestea reusesc sa sporeasca siguranta din interior si sa restrictioneze accesul persoanelor neautorizate.
Pana recent, solutia cea mai adoptata era cea a interfoanelor, odata cu aparitia si cu dezvoltarea videointerfoanelor insa, interfoanele incep sa fie inlocuite iar motivul este cat se poate de simplu: videointerfoanele sunt mult mai complexe si ofera mai multe beneficii. Practic, acestea permit comunicare atat video, cat si audio, ii permit utilizatorului din interiorul spatiului protejat sa identifice apelantul inca inainte de a raspunde si ofera o flexibilitate foarte mare.
Care sunt functiile pe care le mai poate indeplini un videointerfon?
Atunci cand vorbim despre videointerfoane, majoritatea oamenilor se gandesc la dispozitive care transmit o imagine si un semnal sonor, permitand in felul acesta comunicarea. Ele pot fi insa mult mai complexe, putand sa indeplineasca mult mai multe roluri:
- Pot transmite mesaje. Unui sistem de videointerfon i se poate asocia mesagerie, in asa fel incat atunci cand nu raspunzi, sa fie salvata poza apelantului , data la care a sunat si un mesaj pe care l-a transmit;
- Sunt performante in ceea ce priveste controlul accesului. Videointerfoanele clasice sunt ca si interfoanele normale, oferind acces pe baza unei chei sau pe baza unui cod. Videointerfoanele moderne insa, pot oferi acces pe baza de privire, de voce sau de amprenta, scazand extrem de mult riscul de a fi pacalite;
- Pot inregistra imaginile filmate. Imaginile surprinse de un videointerfon pot fi salvate pe un server pentru a putea fi urmarite ulterior.
Cum alegi videointerfonul perfect pentru spatiul pe care vrei sa il protejezi?
Alegerea videointerfonului se face in urma unei analize foarte atenta a intregii locatii si a necesitatii utilizatorilor. Daca vrei un videointerfon intr-un bloc de locuinte, trebuie sa tii cont de numarul de familii, de marimea spatiului protejat, de numarul de intrari in cladire si evident, de cat de bine se intelege fiecare utilizator cu tehnologia. In cazul in care exista batrani in bloc, trebuie sa existe unele cursuri de informare, care sa ii invete sa se descurce cu videointerfonul.
De asemenea, trebuie sa tii cont de gradul de luminozitate in care va filma videointerfonul si de gradul de securitate pe care il doresti. Vei putea opta pentru infrarosu si pentru o diversitate foarte mare de dotari care sa creasca nivelul de siguranta din cladire.
Alaturi de un videointerfon, este recomandat si un sistem de alarma, precum si un sistem de supraveghere video.
Fiind vorba despre un sistem destul de complex, alegerea videointerfonului trebuie sa se faca cu ajutorul unui specialist, care sa iti poata descoperi cu usurinta necesitatile si sa iti ofere solutiile cele mai ieftine si mai eficiente.
Un lucru este cat se poate de clar insa: videointerfonul este un dispozitiv care nu este sub nicio forma un moft si poate sa imbunatateasca foarte mult calitatea vietii si siguranta pe care o au locatarii unei cladiri sau angajatii unei companii structurata pe mai multe etaje.
Noutati