hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Un nou malware complex de spionaj, descoperit. Este operational inca din 2008

Un nou malware complex de spionaj, descoperit. Este operational inca din 2008

calendar_month 24 Nov 2014, 12:45
Symantec a anuntat ca a descoperit recent un nou virus de spionaj, care este operational din 2008, si a carui complexitate sugereaza ca ar fi fost realizat sau cel putin supervizat de serviciile de informatii ale unui stat.
Principala caracteristica a "Regin", asa cum a fost denumit noul malware de spionaj, este colectarea de informatii, si nu atacul direct asupra unor obiective ca in cazul Stuxnet (care viza centrifugele de imbogatire a uraniului in Iran).

"Regin" este un troian extrem de sofisticat care permite supravegherea discreta a unor tinte alese de initiatorul atacului.
"Echipele Symantec au detectat brese de securitate in 10 tari, in primul rand Rusia, apoi Arabia Saudita, care prezinta fiecare in jur de un sfert din infectii", a declarat Candid Wueest, unul dintre cercetatorii implicati in descoperirea malware-ului.
Celelalte tari afectate — in ordinea importantei infectiilor — sunt Mexicul si Irlanda, urmate de India, Afganistan, Iran, Belgia, Austria si Pakistan.
Sursa: Agerpres 

Sondaj

Ce placa video aveti?