hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Un grup de hackeri rusi a compromis 1,2 miliarde de conturi online

Un grup de hackeri rusi a compromis 1,2 miliarde de conturi online

calendar_month 06 Aug 2014, 14:45
Un grup de hackeri din Rusia a desfasurat un atac de proportii asupra mai multor companii importante din lume, reusind ceea ce The New York Times a numit "cel mai mare furt de date personale din istorie".
Grupul a reusit sa compromita 1,2 miliarde de user name-uri si parole si peste 500 de milioane de adrese de email, potrivit Hold Security, o companie de securitate IT cunoscuta pentru demascarea mai multor atacuri in trecut (printre care si celebrul atac asupra Adobe Systems).
Firma de securitate informatica a precizat ca nu va face publice numele victimelor atacului, prin urmare nici al companiilor pagubite.

"Hackerii nu au vizat doar tinte din SUA, ci au atacat site-uri de companii din toata lumea, indiferent de marimea si importanrta acestora, asa ca printre victime se afla firme din Fortune 500, dar si unele de dimeniuni mici", a declarat Alex Holden, Chief Information Security Officer la Hold Security. Specialistul afirma ca multe dintre companiile atacate sunt in continuare vulnerabile.
Compania de securitate care a decoperit atacul nu a dat detalii nici asupra metodei folosite pentru furtul de date, invocand dimensiunile atacului.
Hold Security spune ca grupul de hackeri care se afla in spatele acestei actiuni ar putea folosi informatiile furate inclusiv pentru a posta spam pe retele de socializare. 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?