hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Un grup de hackeri romani a spart Yahoo!Games, Lycos si WinZip

Un grup de hackeri romani a spart Yahoo!Games, Lycos si WinZip

calendar_month 07 Oct 2014, 10:45
Serverele Yahoo!Games, dar si ale site-urilor Lycos si WinZip, au fost accesate neautorizat de catre o grupare de hackeri care a fost localizata, se pare, in Romania, scrie The Independent, citat de Mediafax.

(foto: BankInfoSecurity)
Romanii au accesat date din doua servere ale Yahoo, cautand puncte de acces la Yahoo!Games, divizia de jocuri online a gigantului american. Informatia provine de la expertul in securitate Jonathan Hall, care sustine ca accesul neautorizat a fost posibil prin exploatarea erorii de codificare ShellShock. Conform declaratiilor lui Hall, serverele Yahoo nu sunt singurele vizate, hackerii utilizand domeniul WinZip pentru a localiza alte brese in sisteme informatice.
Pe de alta parte, reprezentantii Yahoo au declarat ca accesarea serverelor nu a pus pus in pericol datele utilizatorilor si ca, de fapt, nu vulnerabilitatea Shellshock a fost exploatata in acest caz. "Serverele nu gazduiau niciun fel de informatii sau date ale utilizatorilor", a declarat, pentru CNET, un purtator de cuvant al Yahoo!
Cumparati de la eMag solutii de securitate Bitdefender
Eroarea de codificare Shellshock a fost depistata de circa o luna, expertii stabilind ca aceasta vulnerabilitate exista de doua decenii, scrie Mediafax. 

Sondaj

Folositi internetul pentru: