Tendinte de securitate in cloud: colaborarea Kaspersky cu ISG
3/37054
calendar_month 09 Iul 2024, 16:30


Un numar din ce in ce mai mare de organizatii se indreapta catre medii cloud hibride si adopta tehnologii de software de containerizare, ceea ce duce la o nevoie presanta de solutii imbunatatite de securitate a volumului de lucru in cloud, a constatat un nou studiu. Angajandu-se intr-o misiune de explorare a complexitatii cloud-ului hibrid si a tehnologiilor native din cloud, Kaspersky si ISG si-au unit fortele intr-un efort de cercetare cuprinzator pentru a intelege si analiza acest nou mediu. Colaborarea lor a implicat sondarea a 310 lideri de companii mari, inclusiv CISO si CTO, responsabili pentru investitii strategice in tehnologie intr-o gama larga de industrii, in 12 tari.

In colaborare cu ISG, Kaspersky a descoperit factori critici care modeleaza adoptarea cloud-ului hibrid si a tehnologiilor native din cloud in randul companiilor mari in cadrul cercetarii lor comune.

Iata principalele constatari care au reiesit din aceasta cercetare:

Sondajul subliniaza o migrare rapida catre mediile hibride cloud si adoptarea pe scara larga a tehnologiilor software de containerizare. Aproape fiecare organizatie este dornica sa-si imbunatateasca capacitatile native din cloud, valorificand atat infrastructurile on-premise, cat si cele cloud si extinzand strategiile de dezvoltare containerizata. Avand in vedere ca 71% dintre organizatii folosesc deja platforme publice de cloud si 96% planuiesc sa adopte tehnologiile cloud-native in urmatorii doi ani, importanta momentului este incontestabila. In plus, aproape trei sferturi din organizatii se pregatesc sa adopte tehnologia de containerizare pentru a se adapta la sarcinile de lucru in schimbare dinamica.

In ciuda adoptarii crescute a cloud-ului, solutiile de securitate cibernetica se lupta sa tina pasul cu provocarile de securitate in evolutie asociate cu cloud-ul hibrid si mediile containerizate. Jumatate dintre organizatiile chestionate se confrunta in continuare cu provocarile legate de securitatea datelor si de conformitate, in timp ce investitia in instrumente de securizare a volumului de lucru in cloud a devenit o prioritate de top pentru 54% dintre respondenti.

Reflectand importanta din ce in ce mai mare a masurilor de securitate in cloud, trei din cinci respondenti subliniaza urgenta monitorizarii si solutionarii proactive a configuratiilor gresite ale timpului de executie ale activelor cloud. In plus, peste jumatate dintre respondenti cauta solutii de securitate pentru volumul de lucru in cloud cu monitorizare continua si capabilitati de raspuns automat.

Pe masura ce containerizarea castiga teren, 51% dintre participanti intentioneaza sa investeasca in solutii pentru urmarirea in timp real a incalcarilor si alertelor asupra conformitatii containerelor, 43% acordand prioritate investitiilor in protocoalele de securitate shift-left.

Potrivit rezultatelor sondajului, organizatiile care trec la medii cloud hibride si tehnologii de containerizare ar beneficia de o solutie de securitate cuprinzatoare. Aceasta solutie ar trebui sa includa mecanisme de predictie bazate pe AI si ML actualizate in mod constant, care analizeaza comportamentul utilizatorilor pentru a detecta si a atenua atacurile, asigurand astfel politici solide de protectie a datelor.

O platforma unificata care sa protejeze la nivel endpoint, serverele si sarcinile de lucru in cloud, este esentiala. Aceasta platforma ar trebui sa cuprinda gestionarea centralizata a identitatii si brokerii de securitate pentru acces la cloud (CASB) pentru a spori vizibilitatea securitatii si pentru a implementa masuri de securitate zero-trust.

In plus, fluxurile integrate personalizate de informatii despre amenintari sunt cruciale pentru serviciile cloud hibride, oferind analize in timp real, bogate in context, ale rutelor amenintarilor in mediile cloud, inclusiv informatii despre originile amenintarilor, tactici, tehnici si proceduri.