hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Symantec, dupa atacul cibernetic asupra NY Times: Antivirusul nu este de ajuns!

Symantec, dupa atacul cibernetic asupra NY Times: Antivirusul nu este de ajuns!

calendar_month 06 Feb 2013, 17:15
Symantec este unul dintre cei mai mari producatori de solutii antivirus din lume, totalizand 15 miliarde de dolari castigate din aceasta tehnologie. Symantec este in acelasi timp si compania care se ocupa de securitatea IT a New York Times, una dintre publicatiile americane care au fost timp de mai multe luni tinta atacurilor (reusite) ale hackerilor chinezi.
Symantec a surprins zilele trecute cu o declaratie care pune sub semnul intrebarii eficienta intregii industrii antivirus: "In cazul unui asemenea atac, o singura solutie antivirus nu este de ajuns", scrie Bloomberg. De fapt, reactia celor de la Symantec in urma atacului de neoprit al hackerilor chinezi este pura realitate, iar cei care lucreaza in domeniul informaticii sau care au cunostinte mai avansate in IT stiu asta. Socant este mai mult faptul ca Symantec a facut o astfel de declaratie.

Purtatorul de cuvant al New York Times a declarat ca Symantec (Norton Antivirus) va ramane in continuare furnizorul de solutii de securitate pentru publicatie, in ciuda "scaparii" pe care produsul antivirus a avut-o in cazul atacurilor repetate.
Cei de la Bloomberg comenteaza acid pe tema veniturilor foarte mari obtinute de companiile din industria programelor antivirus si afirma ca de fiecare data cand un produs se dovedeste incapabil sa faca fata amenintarilor informatice, aceleasi companii vin cu solutii noi, mai scumpe, dar la fel de slabe. 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?