hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Symantec: atacurile cibernetice au crescut cu 40%

Symantec: atacurile cibernetice au crescut cu 40%

calendar_month 15 Apr 2015, 10:30
Nivelul atacurilor si infractiunilor cibernetice savarsite impotriva marilor companii este in crestere, avertizeaza cel mai recent studiu de securitate pe Internet elaborat de Symantec.
Numarul atacurilor online savarsite impotriva companiilor cu peste 2.500 de angajati a crescut cu 40% in cursul anului trecut, afectand cinci din fiecare sase companii de aceasta marime.
In acelasi timp, afacerile de nivel mic si mediu au intrat si ele in vizorul infractorilor din mediul online, inregistrand o crestere de 26%, respectiv 30 de procente, arata un reportaj al canalului american NBC.
Amenintari noi
Peste un milion de noi amenintari la adresa securitatii cibernetice au aparut in fiecare zi a anului 2014, reprezentand virusi, programe spyware, troian si alte programe nocive, arata raportul Symantec.
Ransomware, cea mai noua metoda de frauda folosita de hackeri, prin care victimele pierd accesul la fisierele din computer fiind apoi santajate sa plateasca pentru recuperarea acestora, face de asemenea ravagii.

Numarul virusilor ransomware a crescut cu 113% in cursul anului trecut, determinat de o crestere de 4.000% a atacurilor cripto-ransomware.
Sumele solicitate de atacatori au variat intre 300-500 de dolari pentru codul de decriptare, insa nu intotdeauna acesta a si functionat.
Industria miniera, tinta favorita
Companiile miniere, in special cele din domeniul extractiei de petrol si gaze, au fost tintele favorite ale atacatorilor.
Sectoarele productie, transport si comunicatii au venit pe locurile urmatoare.
Expertii Symantec afirma ca sistemul de securitate cibernetica este in continua transformare, pe masura ce si metodele de atac se dovedesc tot mai inovative si imposibil de prevenit.
"Din privinta aceasta anul 2014 se face remarcat printr-o vulnerabilitate crescuta a sistemelor, atacuri derulate mult mai rapid, un numar mare de fisiere capturate pentru care s-a solicitat rascumparare si mult mai multi virusi decat in anii precedenti", se explica in raport.
Alarmant este faptul ca, desi viteza atacurilor a crescut semnificativ, timpii de reactiei ai companiilor nu s-au imbunatatit.
Cititi in continuare despre "Afacerile online, la mana hackerilor. Atacurile cibernetice au crescut cu 40%" pe Business24.ro 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?