hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  SUA ar putea raspunde cu aceeasi moneda atacurilor IT ale Chinei

SUA ar putea raspunde cu aceeasi moneda atacurilor IT ale Chinei

calendar_month 04 Feb 2013, 15:30
Dupa ce s-a aflat ca hackerii chinezi au atacat, timp de 4 luni, trusturi mari ale presei americane si ca aceste atacuri au avut parte de sprijinul guvernului chinez, specialistii in informatica sustin ca americanii ar putea raspunde cu aceeasi moneda.
Directorul National Intelligence lucreaza la un raport, conform caruia guvernul chinez este direct implicat in atacurile cibernetice impotriva SUA, scrie presa de peste Ocean. Raportul are in vedere impactul negativ pe care criminalitatea informatica l-a avut asupra economiei Statelor Unite.

Hackerii chinezi au reusit sa intre in sistemele unor afaceristi straini cu scopul de a le copia si pentru a le vinde mai departe. Este dificil sa se evalueze pierderile exacte la nivel economic pentru SUA, insa cu aproximatie este vorba despre sume cuprinse intre zeci si sute de miliarde de dolari.
Hillary Clinton, secretarul de stat al SUA, a declarat ca, "Guvernul chinez trebuie sa ia masuri nu doar pentru a proteja guvernul american, ci si sectorul privat de aceste intruziuni ilegale".
La randul sau, guvernul chinez a negat categoric implicarea in aceaste atacuri cibernetice si altele pentru care este acuzat.
Razboi informatic intre hackerii americani si cei chinezi
Eric Schmidt, CEO Google, prezice un razboi informatic intre hackerii americani si cei chinezi, mai ales daca guvernul Chinei nu ia nicio masura de protectie in favoarea americanilor.

In noua sa carte intitulata "New Age Digital", Schmidt prezinta un capitol in care descrie in mod detaliat modul in care generatia urmatoare va participa la revolte si miscari politice la nivel mondial, iar China, care este o putere periculoasa si amenintatoare, va incerca sa domine America, atat in afaceri, cat si in politica.
Mai mult, Eric Schmidt a mentionat ca America este din start in dezavantaj deoarece tara nu este dispusa sa atace digital, la acelasi nivel ca si China. "Americanii au sentimentul de fair-play", conform spuselor lui Eric Schmidt, ceea ce inseamna ca in avantaj vor fi chinezii intr-un eventual conflict cibernetic.
Surse: Mashable, SlashGear 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?