hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Studiu Kaspersky: Solutia de backup a datelor personale este egala cu zero fara criptare

Studiu Kaspersky: Solutia de backup a datelor personale este egala cu zero fara criptare

calendar_month 18 Mai 2015, 16:30
Unul din patru utilizatori (24%) care isi pastreaza datele stocate pe dispozitive de backup si-au pierdut copiile de rezerva ale fisierelor, potrivit unui studiu Kaspersky Lab, realizat anul trecut la nivel global, in parteneriat cu B2B International.
Dispozitivele de stocare a datelor precum HDD-urile, SSD-urile si cardurile de memorie flash sunt in continuare cele mai populare solutii pentru backup: 81% dintre respondentii europeni au declarat ca pastreaza copiile fisierelor pe astfel de dispozitive, in timp ce doar 11% dintre acestia au afirmat ca opteaza pentru servicii cloud. Insa, 24% dintre utilizatorii care au optat pentru a folosi dispozitivele fizice de stocare s-au confruntat cu pierderea iremediabila a datelor, dupa ce dispozitivul a fost deteriorat pierdut sau furat.

Studiul citat mai dezvaluie ca 93% dintre utilizatori isi pastreaza informatiile confidentiale (corespondenta privata, fotografii, parole si date financiare) pe dispozitivele personale, insa, mai putin de o treime dintre acestia obisnuiesc sa faca si copii de siguranta, pentru a evita pierderea fisierelor. Interesant dar si ingrijorator in acelasi timp este ca 23% dintre utilizatorii europeni nu au adoptat nicio masura de securitate in aceasta directie, iar 9% dintre acestia nu planuiesc sa faca acest lucru nici in viitor.
Cat de sigur este backup-ul?
Kaspersky Lab sustine ca nici macar utilizatorii care fac copii de backup pentru fisierele importante nu pot avea garantia ca nu isi vor pierde datele si recomanda utilizarea unor solutii de securitate si masuri suplimentare de siguranta, mai ales in cazul in care informatiile au caracter sensibil.
"Utilizatorii trebuie sa fie precauti cand este vorba de datele lor confidentiale si sa isi faca sistematic copii de siguranta", a declarat Peter Aleshkin, Consumer Marketing Group Manager in cadrul Kaspersky Lab. "Trebuie sa decida care sunt cele mai importante informatii si sa creeze copii de siguranta la intervale regulate. O modalitate optima de stocare a informatiilor confidentiale este in foldere criptate, stocate atat pe dispozitive cat si in cloud. Aceste masuri de securitate pot proteja datele in orice situatie neplacuta, atat in cazul unor atacuri cibernetice, cat si in cazul deteriorarii dispozitivelor de stocare", a explicat Elena Kharchenko. 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?