hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Studiu IBM: Companiile regandesc strategiile de securitate cibernetica

Studiu IBM: Companiile regandesc strategiile de securitate cibernetica

calendar_month 22 Dec 2014, 11:30
Aproximativ 60% din liderii in securitate sunt de parere ca hackerii au depasit capabilitatile securitatii cibernetice din cadrul organizatiei lor, se arata intr-un studiu realizat de catre IBM.
Peste 80% din liderii in securitate sunt de parere ca provocarea lansata de amenintari externe este in crestere, in timp ce 60% sunt de acord ca oraganizatiile sunt depasite in acest razboi cibernetic, conform unor rezultate anuntate de IBM.

In plus studiul dezvaluie ca tehnologia este vazuta ca o componenta critica in adresarea acestor probleme legate de securitate si amenintari, iar big data, cloud si mobile sunt clasificate ca fiind domeniile cele mai importante din punct de vedere al prioritatii.
Cel de-al 3-lea studiu anual al IBM Cief Information Security Officer a fost efectuat de catre Centrul IBM pentru Perceptii Aplicate si este bazat pe raspunsurile a 138 de interviuri detaliate avand ca participanti majoritatea liderilor in securitate.
Amenintarile sofisticate din exterior au fost identificate de 40% din expertii in securitate. Pe masura ce liderii de companii continua sa contureze prioritatile afacerii, amenintarile din exterior vor necesita un efort organizational insemnat in urmatorii trei pana la cinci ani.

In prezent organizatiile regandesc strategiile de securitate cibernetica, mai releva studiul citat.
Scopul cercetarii IBM a fost acela de a dezvalui si de a intelege modul in care organizatiile se apara impotriva atacurilor cibernetice. 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?