Solutiile Zyxel contribuie la securizarea retelelor si blocarea amenintarilor de securitate cibernetica
3/35717
calendar_month 11 Dec 2023, 11:20


•    4.6 milioane USD costul mediu al unei brese de securitate.

•    Un atac de tip ransomware la fiecare 2 secunde la nivel global.

•    Investitiile globale in securitate vor ajunge in 2024 la 215 miliarde dolari.

Organizatiile, indiferent de marimea lor, sunt supuse unui val de atacuri de securitate cibernetica al caror efect poate fi producerea unor daune de amploare sau chiar inchiderea operatiunilor acestora. Zyxel Networks, lider in furnizarea de solutii de retea sigure si bazate pe cloud, pune pe prim plan securitatea infrastructurii de retea si cea a comunicatiilor clientilor sai, compania ramanand in acelasi timp in permanent contact cu acestia. Pe baza feedback-ului primit referitor la modul cum se integreaza solutiile Zyxel in operatiunile organizatiilor si analizand cerintele mereu in schimbare determinate de procesele de afaceri pe care acestea le deruleaza, compania contribuie la construirea unui mediu de lucru securizat si la consolidarea relatiilor pe care utilizatorii solutiilor sale le au cu clientii si partenerii lor.

In 2023, costul mediu al unei brese de date a atins un nivel record de 4,45 milioane USD, conform raportului Cost of a Data Breach Report 2023 realizat de catre IBM si institutul Ponemon, ceea ce reprezinta o crestere de 2% fata de 2022 (4,35 milioane USD). Atacurile ransomware au crescut cu 13% in ultimii cinci ani, cu un cost mediu de 1,85 milioane USD per incident, iar pana in 2031, statisticile prevad un atac ransomware la fiecare doua secunde si au existat aproximativ 236,7 milioane de atacuri ransomware la nivel global in prima jumatate a anului 2022. 

Retelele organizatiilor sunt supuse permanent atacurilor, in 2022 specialistii Microsoft fiind nevoiti sa faca fata unui numar mediu zilnic de 1.435 de atacuri DDoS asupra clientilor lor. In acelasi timp, potrivit unui raport dat publicitatii de Cloudflare, atacurile DDoS pentru rascumparare au inregistrat o crestere de la an la an de 67% si o crestere trimestriala de 24%. Industriile online au inregistrat o crestere semnificativa a atacurilor DDoS la nivel de aplicatie, cu o crestere trimestriala de 131% si o crestere de la an la an de 300%.

De asemenea, Gartner previzioneaza ca volumul total al cheltuielilor utilizatorilor finali la nivel mondial pentru securitate si managementul riscurilor este estimat sa totalizeze 215 miliarde USD in 2024, reprezentand o crestere de 14,3% fata de 2023. Analistii companiei de cercetare de piata si consultanta apreciaza ca in 2023, cheltuielile globale ale utilizatorilor finali pentru securitate si managementul riscurilor sunt estimate sa ajunga la 188,1 miliarde USD. In cadrul raportului dat publicitatii se preconizeaza ca volumele cheltuielilor pentru confidentialitatea datelor si securitatea in cloud vor inregistra cele mai mari rate de crestere in 2024, fiecare segment crescand cu peste 24% de la an la an.

Intr-un asemenea peisaj de amenintari, ai caror vectori sunt mereu in schimbare, Zyxel promoveaza solutii care pun in prim plan securitatea utilizatorilor lor. Platforma Nebula Cloud Networking permite clientilor sa se conecteze, sa protejeze si sa gestioneze punctele de acces Nebula compatibile, firewall-urile de securitate si switch-urile Zyxel intr-un mediu centralizat, bazat pe cloud, totul fara a fi necesar sa suporte costul si complexitatea echipamentelor de control la fata locului sau a sistemelor de management suprapuse. Cu un portofoliu cuprinzator de produse care poate fi gestionat central din cloud, Nebula ofera un management simplu, intuitiv si scalabil pentru toate retelele.Produsele de retea si securitate Nebula, inclusiv puncte de acces, switch-uri, firewall-uri de securitate, routere de securitate si routere 5G/4G, sunt create special pentru managementul in cloud. Acestea vin impreuna cu o gestionare usoara, control centralizat, configurare automata, diagnosticare in timp real bazata pe web, monitorizare de la distanta si multe altele caracteristici care simplifica misiunea celor care le administreaza.

Reteaua gestionata in cloud Nebula introduce o abordare accesibila, fara efort pentru implementarile de retea, cu securitate si scalabilitate ridicate pentru a oferi control complet asupra dispozitivelor Nebula si a utilizatorilor acestora. Atunci cand o organizatie creste de la mici configurari de retea pentru birou la retele de anvergura, distribuite, hardware-ul Nebula cu autoprovizionare bazata pe cloud permite implementarea simpla, rapida si plug-n-play in mai multe locatii fara a necesita implicarea unor profesionisti IT.

Prin serviciile cloud Nebula, actualizarile de firmware si semnaturi de securitate sunt livrate fara probleme, in timp ce tunelurile VPN securizate pot fi stabilite automat intre diferite ramuri de pe Web cu doar cateva clicuri. Bazat pe o infrastructura securizata, Nebula este proiectat cu proprietati tolerante la erori care permit retelelor locale sa continue sa functioneze corect in perioadele de nefunctionare a WAN.

Spre exemplu, „IP Source Guard” protejeaza retelele de atacurile de IP spoofing, permitand doar traficul de clienti autorizat pe baza tabelelor de DHCP snooping sau a listei de clienti autorizati configurata manual.

„Auto Configuration Recovery” protejeaza switch-urile prin intreruperea operatiunilor de configurare si revenirea la setarile initiale ale echipamentului atunci cand acesta pierde conexiunea cu Nebula Control Center.

„Zyxel isi consolideaza in mod continuu statutul de partener de incredere al utilizatorilor sai prin simplitatea administrarii unor solutii complete si complexe de retea prin intermediul unor platforme intuitive. Ne bazam pe echipa noastra de cercetare-dezvoltare si pe dialogul pe care il purtam atat noi, cat si partenerii nostri cu utilizatorii finali ai produselor Zyxel pentru a asigura acel nivel de securitate pe care il doresc”, a declarat János Banga, Channel Manager Romania – Zyxel Networks. „De asemenea, ne bazam pe colaborarea cu furnizorii de servicii gestionate (MSP), pentru care Nebula Cloud Networking este o platforma ce le permite sa ridice la un nivel superior atat managementul, cat si securitatea retelelor lor”, a completat János Banga.