hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Site-ul Forbes, atacat de hackeri: Erau vizate institutii de aparare si servicii financiare din SUA

Site-ul Forbes, atacat de hackeri: Erau vizate institutii de aparare si servicii financiare din SUA

calendar_month 11 Feb 2015, 14:30
Hackerii chinezi au atacat site-ul de stiri Forbes.com cu un software rau intentionat (malware), care viza doar anumiti vizitatori, printre care se numara cateva institutii americane de aparare si servicii financiare, potrivit unei companii de securitate cibernetica.
Specialistii de la iSIGHT Partners si Invincea, care au descoperit atacul, au precizat ca hackerii au patruns in sistem in perioada 28 noiembrie - 1 decembrie, desi e posibil sa fi durat mai mult, arata CNBC.
Ei au profitat de o vulnerabilitate a programului Adobe Flash, care ruleaza pe site. De atunci, gaurile de securitate au fost rezolvate.

Desi toti vizitatorii site-ului au fost expusi malware-ului, numarul celor infectati este mult mai mic, arata specialistii.
Din primele informatii, sursa atacului ar fi din China, iar institutiile guvernamentale si financiare americane care au fost expuse software-ului rau intentionat nu au fost facute publice.
Cititi in continuare despre "Site-ul Forbes atacat de hackeri: Erau vizate institutii de aparare si servicii financiare din SUA" pe ZIARE.com 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?