Sfaturi pentru dating de la Kaspersky
7/7942
calendar_month 16 Feb 2022, 14:58
In ultima saptamana, filmul „Tinder Swindler” a fost in fruntea topurilor Netflix. Este un documentar despre un escroc care a avut mai multe „matches” cu femei pe Tinder, s-a prezentat drept un miliardar bogat, le-a invitat pe acestea la intalniri, a obtinut bani de la ele sub diverse pretexte si apoi a disparut. Filmul a devenit deja atat de popular, incat publicatii de top, inclusiv The Guardian, Vogue, Buzzfeed, BBC, NBC News si multe altele au discutat despre acest subiect. In urma publicitatii filmului, Tinder a anuntat recent ca barbatul prezentat in documentar nu mai are acces pe platforma.
Un numar mare de utilizatori ai serviciilor de dating se tem sa nu intalneasca escroci. In 2021, Kaspersky a efectuat un sondaj in randul utilizatorilor de aplicatii de dating si a constatat ca majoritatea respondentilor se tem de potentialii parteneri, iar 65% dintre acestia manifestandu-si, in mod special, teama de a deveni victime ale escrocilor.
In acelasi sondaj, majoritatea utilizatorilor (84%) se aratau pregatiti sa se intalneasca fizic cu o persoana la o saptamana sau o luna de la momentul la care au cunoscut-o online. Inainte de prima intalnire, jumatate dintre respondenti (50%) admiteau ca ar fi ingrijorati, iar 38% declarau ca ar fi entuziasmati.
Pentru a ajuta utilizatorii sa gaseasca o compatibilitate perfecta in mod privat si in siguranta, Kaspersky a alcatuit o lista scurta de sfaturi de urmat atunci cand utilizati aplicatiile de dating.
  • Nu distribuiti fotografii care ofera informatii private, cum ar fi adresa dumneavoastra sau angajatorul. In schimb, utilizati fotografii din excursii sau obiective turistice cunoscute, fara detalii personale si fara alte persoane in cadru.


  • Utilizati functia de mesagerie incorporata a platformelor de dating, in loc sa divulgati numarul dumneavoastra de telefon sau sa utilizati alte aplicatii de mesagerie. Daca decideti sa va mutati pe un alt messenger, asigurati-va ca este configurat pentru a va pastra datele private si protejate.


  • Utilizati o solutie de securitate eficienta, care ofera protectie avansata pe mai multe dispozitive. Kaspersky Security Cloud va poate ajuta sa va gestionati aplicatiile si sa eliminati permisiunile acolo unde acestea nu sunt necesare.


  • Verificati din nou setarile de confidentialitate ale conturilor de pe retelele sociale si din aplicatiile de dating, pentru a va asigura ca informatiile sensibile, cum ar fi adresa de domiciliu sau locul de munca, nu sunt accesibile public.


  • Reduceti riscul de doxing prin efectuarea unei autoverificari. Cautati pe Google propriul profil si imaginati-va ca incercati sa gasiti informatii despre dumneavoastra - vedeti ce puteti gasi. S-ar putea chiar sa va surprinda multitudinea informatiilor.
Pentru a face intalnirile offline sigure si placute, Kaspersky prezinta cateva sfaturi simple recomandate de terapeutii din cabinetul din München, Liebling si Schatz
  • Alegeti locuri publice pentru primele cateva intalniri, fie ca este vorba de un restaurant, o simpla plimbare sau un film la cinema.


  • Transmiteti unei persoane de incredere toate detaliile intalnirii – cand, unde si cu cine.


  • Nu va intalniti in apropierea locuintei pentru a evita sa fiti urmariti pana acasa.


  • Nu impartasiti imediat adresa dumneavoastra.


  • Daca aveti orice suspiciune, puneti punct intalnirii.


  • Amintiti-va ca nu sunteti obligat sa faceti nimic din ce nu doriti sa faceti.


  • Aveti incredere in instinctele dumneavoastra si nu oferiti incredere excesiva persoanei cu care va intalniti.
Pentru mai multe detalii si sfaturi despre cum sa va protejati datele personale in timpul utilizarii aplicatiilor de dating, vizitati blog-ul Kaspersky.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?