Se intampla in Franta: telefoane ascultate si mail-uri citite fara mandat
6/6794
calendar_month 06 Mai 2015, 12:00
Parlamentarii francezi au aprobat cu o majoritate covarsitoare un controversat proiect de lege care le permite serviciilor de informatii sa asculte telefoane si sa citeasca mail-uri fara permisiune judiciara, dupa atacurile asupra redactiei publicatiei Charlie Hebdo, din urma cu 4 luni, scrie Ziare.com
Noul proiect de lege a generat proteste ale gruparilor de dreapta, care au acuzat ca astfel se vor legaliza metode de supraveghere extrem de intruzive, fara garantii privind libertatea si intimitatea individuale, scrie The Guardian.
Protestatarii au afisat un mesaj pe care scria "24 de ore inainte de 1984", facand referire la romanul lui George Orwell. De asemenea, Amnesty International a avertizat cu privire la "puteri extrem de mari si intruzive", fara control judiciar.

In schimb, prim-ministrul francez Manuel Valls a explicat ca legea este "necesara si proportionala", aratand ca precedenta reglementare similara dateaza din 1991, cand nu existau telefoane mobile si nici Internet.
Cititi in continuare despre "Mai multa putere pentru serviciile secrete: Telefoane ascultate si mail-uri citite fara mandat" pe ZIARE.COM