hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Samsung va rezolva blocarea Windows Update pe latopurile sale, printr-un patch, in zilele urmatoare

Samsung va rezolva blocarea Windows Update pe latopurile sale, printr-un patch, in zilele urmatoare

calendar_month 27 Iun 2015, 12:08
Am scris recent despre aplicatia Disable_Windowsupdate.exe, pe care Samsung a instalat-o pe portabilele produse de companie fara sa isi anunte utiizatorii si care blocheaza sistemul de actualizari automate din Windows. Detalii puteti citi in articolul dedicat. Iata ca dupa ce a negat de cateva ori existenta unei astfel de probleme, Samsung reactioneaza, in sfarsit, in fata a ceea ce putea sa ia forma unui scandal de proportii. Compania promite ca va rezolva situatia printr-un patch, pe care il va publica in urmatoarele zile.

Iata anuntul oficial al Samsung pe aceasta tema, obtinut de catre VentureBeat:
"Samsung are un angajament clar fata de securitatea utilizatorilor si vom continua sa pretuim parteneriatul nostru cu Microsoft. Vom publica un patch prin intermediul Samsung Software pentru a reveni la setarile automate recomandate Windows Update in termen de cateva zile. Samsung isi mentine angajamentul de a furniza utilizatorilor o experienta pe care se pot baza si incurajam clientii cu alte intrebari sau nelamuriri sa ne contacteze direct."
Anuntul Samsung vine la doar cateva zile dupa ce Microsoft a reactionat in legatura cu dezactivarea actualizarilor din sistemul sau de operare, precizand foarte clar ca nu recomanda blocarea sau modificarea setarilor Windows Update, pentru ca aceasta ar insemna expunerea utilizatorilor la riscuri de securitate.
Aplicatia Disable_Windowsupdate.exe a fost descoperita, intamplator, de catre Patrick Barker, Microsoft MVP, la inceputul acestei saptamani, in timp ce incerca sa determine cauza blocarii actualizarilor pe un laptop Samsung.
Sursa: VentureBeat 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?