hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Samsung intensifica securitatea dispozitivelor mobile

Samsung intensifica securitatea dispozitivelor mobile

calendar_month 19 Iul 2022, 17:40
Colaborare deschisa, securitate integrata hardware-software si protectie în timp real sunt elemente cheie în strategia Samsung de securitate a datelor

Samsung Electronics Co., Ltd. intensifica securitatea si protectia datelor personale pentru a identifica mai rapid si mai usor amenintarile cibernetice, înainte ca acestea sa devina problematice.

"O crestere a numarului de oameni care lucreaza la distanta înseamna o mai mare dependenta de Wi-Fi-ul public, nesigur. Noile frontiere, cum ar fi blockchain-ul, îi face pe utilizatori mult mai predispusi la a fi victimele unor escrocherii. Atacurile cibernetice sunt în crestere. Razboaiele recente au început cu atacuri digitale asupra infrastructurii critice, cu luni înainte de incursiunea fizica. La toate acestea adaugam si faptul ca mai toata viata noastra se regaseste în smartphone-urile pe care le avem. Acestea au devenit portofelele noastre. O singura intruziune poate fi devastatoare, asa ca acum, mai mult ca niciodata, avem nevoie ca dispozitivele noastre sa fie sigure”, a declarat Dr. Seungwon Shin,vicepresedinte si sef al echipei de securitate, în cadrul diviziei de Mobile eXperience Business, Samsung Electronics.
,,Prioritatea noastra este sa garantam utilizatorilor dispozitivelor Samsung Galaxy protectia datelor si a vietii private. Tocmai de aceea ne bazam pe colaborari deschise, sustinute de cele mai puternice protectii hardware si software pe care le-am creat vreodata, ceea ce ne permite sa garantam siguranta de care beneficiaza chiar si liderii mondiali. Vrem ca utilizatorii sa se simta în continuare liberi, sa se bucure de noi experiente cu Samsung Galaxy, stiind ca suntem mereu acolo pentru a pastra siguranta datelor.”, a adaugatDr. Seungwon Shin.

Amenintarile cibernetice si securitatea
Exista multe conceptii gresite comune despre securitate. Pentru unii, securitatea se limiteaza la a nu deschide atasamente suspecte sau la a nu permite aplicatiilor sa dezvaluie numele, e-mailul, obiceiurile sau sa urmareasca activitatea utilizatorului.
Cu toate acestea, datele tot nu sunt în siguranta. Hackerii se adapteaza la ,,tintele” lor. În prezent, exista atacuri "zero-click", care compromit un dispozitiv fara interactiunea utilizatorului. Un exemplu este Pegasus, un soft de spionaj prin care utilizatorul poate primi un mesaj sau alt tip de conţinut fara a-si da seama. Telefonul proceseaza fişierul şi se blocheaza, timp în care hackerii pot prelua controlul asupra dispozitivului.

Abordarea integrata a Samsung - End-To-End
Pentru a face fata acestor amenintari cibernetice, din ce în ce mai sofisticate, Samsung se bazeaza pe o abordare holistica, iar securitatea datelor este luata în considerare înca din stadiul de productie. În acest sens compania:


  • A dezvoltat Samsung Knox, platforma de securitate si aparare de top, încorporata în dispozitivele mobile Samsung, aprobata de multe guverne din întreaga lume. Samsung Knox a


fost dus la nivelul urmator cu Knox Vault, care combina procesorul securizat cu un nou cip de memorie securizata, pentru a izola cele mai critice informatii (cum ar fi PIN-uri, parole, date biometrice, certificate digitale, chei criptografice) de restul datelor de pe dispozitiv. De exemplu, daca pe dispozitiv este detectat un risc major de securitate, Samsung Knox va bloca serviciile sensibile, cum ar fi Samsung Pay si Samsung Pass, pentru a pastra datele personale în siguranta.

  • Asigura protectie în timp real. Dupa pornirea dispozitivelor mobile, tehnologiile RKP (Real-Time Kernel Protection) si DEFEX (Defeat Exploit) functioneaza continuu pentru a detecta si a preveni modificarile suspecte sau neautorizate ale permisiunilor pe care le acorda utilizatorul.  • Monitorizeaza constant amenintarile prin intermediul unei echipe dedicate care foloseste învatarea automata pentru a prezice amenintarile viitoare.
Samsung se bazeaza, de asemenea, pe un model de colaborare deschisa pentru a consolida constant sistemele si pentru a standardiza securitatea pentru Android. Compania lucreaza îndeaproape cu Google si discuta perodic despre cele mai noi probleme si modalitati de prevenire, pentru a partaja între cele doua companii toate datele privind astfel de amenintari.
Mai mult, Samung colaboreaza cu cadre universitare si hackeri ,,cu palarie alba” prin intermediul Programului de Recompense pentru Securitate Mobila, pentru a identifica si a remedia potentialele vulnerabilitati de securitate. În cadrul programului au fost acordate recompense în valoare de peste 3.5 milioane de dolari.
###
Despre Dr. Seungwon Shin

Dr. Seungwon Shin este vicepresedinte si sef al echipei de securitate, în cadrul diviziei de Mobile eXperience Business, Samsung Electronics. El a coordonat mai multe proiecte de inovatie în securitate, în ecosistemul Samsung Galaxy, inclusiv dezvoltarea de AP securizat si Samsung Knox Vault. Seungwon Shin supervizeaza, de asemenea, modalitatile prin care Samsung poate raspunde la amenintarile de securitate în curs de desfasurare, cu protectie în timp real si predictii ale potentialelor amenintari, în strânsa colaborare cu parteneri si comunitatea de cercetare mai larga. Este membru al Grupului de lucru DarkNet al INTERPOL, precum si presedinte al Grupului de lucru FIDO Coreea. Înainte de a se alatura echipei Samsung, a fost profesor asociat la scoala de Inginerie Electrica de la KAIST, specializându-se în Dark Web. 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?